Hlavní navigace

Microsoft se odvolal proti únorové pokutě od Evropské komise

12. 5. 2008
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Bitva mezi Evropskou komisí a americkou společností Microsoft pokračuje. Softwarový gigant Microsoft se nyní odvolal proti rekordní pokutě 899 milionů eur z letošního února. Evropská komise mu ji uložila za nedostatečné plnění předešlých a notoricky známých nařízení. Evropská komise si je jista, že její rozhodnutí bylo v pořádku. Z Microsoftu ovšem už dříve zaznívaly hlasy, že nařízení plní jak jen to bylo možné. Microsoft má na odvolání právo, ovšem obrana proti předchozí pokutě od Bruselu…

Bitva mezi Evropskou komisí a americkou společností Microsoft pokračuje. Softwarový gigant Microsoft se nyní odvolal proti rekordní pokutě 899 milionů eur z letošního února. Evropská komise mu ji uložila za nedostatečné plnění předešlých a notoricky známých nařízení. Evropská komise si je jista, že její rozhodnutí bylo v pořádku. Z Microsoftu ovšem už dříve zaznívaly hlasy, že nařízení plní jak jen to bylo možné. Microsoft má na odvolání právo, ovšem obrana proti předchozí pokutě od Bruselu byla víceméně neúspěšná. (Finanční noviny)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).