Hlavní navigace

Microsoft slavnostně uvedl Windows 8 a tisícovku "nejlepších PC všech dob"

25. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Nové přístroje s Windows 8 v sobě mají to nejlepší z PC i z tabletů,“ řekl při dnešním slavnostním představení nového operačního systému Windows 8 v New Yorku šéf Microsoftu Steve Ballmer. A mnohokrát to opakoval. Počínaje zítřejším dnem, 26. říjnem, se Windows 8 začínají prodávat ve 140 zemích a celkem 37 jazykových mutacích. Partneři Microsoftu zároveň uvedou na trh přes tisíc zařízení (PC, notebooků, tabletů) certifikovaných pro Windows 8 – včetně tabletu Surface od Microsoftu. Ballmer na…

„Nové přístroje s Windows 8 v sobě mají to nejlepší z PC i z tabletů,“ řekl při dnešním slavnostním představení nového operačního systému Windows 8 v New Yorku šéf Microsoftu Steve Ballmer. A mnohokrát to opakoval.

Počínaje zítřejším dnem, 26. říjnem, se Windows 8 začínají prodávat ve 140 zemích a celkem 37 jazykových mutacích. Partneři Microsoftu zároveň uvedou na trh přes tisíc zařízení (PC, notebooků, tabletů) certifikovaných pro Windows 8 – včetně tabletu Surface od Microsoftu. Ballmer na slavnostním uvedení Windows 8 nové přístroje označil za „nejlepší PC všech dob“.

Přečtěte si: Bezpečnost Windows 8: Microsoft uvádí vlastní antivir i zákaz sledování v prohlížeči

BRAND24

Na světě podle něj existuje 670 milionů počítačů (to je počet licencí Windows 7, které Microsoft podle svých statistiky prodal), které čekají na update na nový systém. A v příštím roce analytici očekávají, že zákazníci nakoupí dalších 400 milionů PC, řekl Ballmer.

Microsoft nabízí do konce ledna 2013 majitelům stávajících verzí Windows XP SP3, Windows Vista nebo Windows 7 upgrade na Windows 8 Pro za zvýhodněnou cenu 29,99 eur (cca 780 Kč).

Chystáte se upgradovat na Windows 8?

  • Ano, ihned jakmile do bude možné.
    13 %
  • Ano, ale výrazně na to nespěchám.
    14 %
  • Až podle odezvy prvních uživatelů.
    7 %
  • Možná až si jednou budu kupovat nový počítač.
    11 %
  • Ne, tuto verzi hodlám přeskočit.
    15 %
  • Ne, vyděsily mě změny, zůstávám u osvědčeného.
    11 %
  • Ne, ale uvažuji o pořízení tabletu s nimi.
    1 %
  • Ne, nepoužívám systémy od Microsoftu.
    28 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).