Hlavní navigace

Microsoft vydal jedenáct záplat, dvě kritické jsou pro Windows 7

14. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O druhé dubnové úterý Microsoft uvolnil celkem jedenáct záplat pro své produkty. V pěti případech se jedná o kritické bezpečnostní aktualizace, dalších pět se řadí mezi důležité a jedenáctá záplata nese označení stupněm moderate. Uvolněné opravy se převážně týkají operačních systémů od Windows 2000 přes Windows XP po nejnovější Windows 7. Další dvě záplaty jsou určené pro kancelářské sady Office XP, Office 2003 a Office 2007. Důležitá bezpečnostní aktualizace vyšla rovněž pro Microsoft Exchange…

O druhé dubnové úterý Microsoft uvolnil celkem jedenáct záplat pro své produkty. V pěti případech se jedná o kritické bezpečnostní aktualizace, dalších pět se řadí mezi důležité a jedenáctá záplata nese označení stupněm moderate. Uvolněné opravy se převážně týkají operačních systémů od Windows 2000 přes Windows XP po nejnovější Windows 7. Další dvě záplaty jsou určené pro kancelářské sady Office XP, Office 2003 a Office 2007. Důležitá bezpečnostní aktualizace vyšla rovněž pro Microsoft Exchange Server 2000 a vyšší.

Záplaty jsou v distribuci přes Microsoft Update. Technické podrobnosti k jednotlivým bezpečnostním aktualizacím nabízí web Microsoft TechNet. Vedle bezpečnostních oprav opět vyšla i nová verze Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. Jeho záběr se rozšiřuje o nebezpečného trojského koně Magania zaměřujícího se na vykrádání hesel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).