Hlavní navigace

Microsoft vydal sedm záplat pro Windows

11. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft uvolnil sedm minulý týden avizovaných záplat. Žádná se tentokrát netýká kancelářské sady Office, ale všechny jsou určeny pro Windows resp. pro některé ze součástí systému Windows. Jedna ze tří kritických záplat je například pro webový prohlížeč Internet Explorer. Všechny vydané opravy je možné stáhnout prostřednictvím služby Microsoft Update, která poskytne i aktuální verzi Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. Na seznamu malwaru, na který si tato jednoduchá bezpečnostní…

Microsoft uvolnil sedm minulý týden avizovaných záplat. Žádná se tentokrát netýká kancelářské sady Office, ale všechny jsou určeny pro Windows resp. pro některé ze součástí systému Windows. Jedna ze tří kritických záplat je například pro webový prohlížeč Internet Explorer. Všechny vydané opravy je možné stáhnout prostřednictvím služby Microsoft Update, která poskytne i aktuální verzi Nástroje pro odstranění škodlivého softwaru. Na seznamu malwaru, na který si tato jednoduchá bezpečnostní utilita umí posvítit, přibylo dost možná rekordních osm nových kousků. Konkrétně jde o trojany Ceekat, Corripio, Frethog, Lolyda, Storark, Tilcun a dále o rodinu červů Taterf a prográmek Zuten vykrádající data z online her. (Microsoft Security Bulletin Summary for June 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).