Hlavní navigace

Microsoft vylepšuje své služby pro školy a studenty

26. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Český Microsoft dnes oznámil novinky týkající se služby Live@edu, v jejímž rámci nabízí školám a studentům e-mailové schránky, které zároveň fungují jako účet Windows Live ID, takže zpřístupňují další služby z rodin Windows Live a Office Live. Školy si nyní mohou vybrat mezi dvěma modely. První model nabízí schránky o kapacitě 10 GB na bází Microsoft Exchange Serveru 2007 s webovým přístupem přes novinku Outlook Web Access. Dostupné je však stále i řešení na bázi Windows Live Hotmailu, kdy…

Český Microsoft dnes oznámil novinky týkající se služby Live@edu, v jejímž rámci nabízí školám a studentům e-mailové schránky, které zároveň fungují jako účet Windows Live ID, takže zpřístupňují další služby z rodin Windows Live a Office Live.

Školy si nyní mohou vybrat mezi dvěma modely. První model nabízí schránky o kapacitě 10 GB na bází Microsoft Exchange Serveru 2007 s webovým přístupem přes novinku Outlook Web Access. Dostupné je však stále i řešení na bázi Windows Live Hotmailu, kdy schránky nabídnou 5 GB.

Pro nasazení Live@edu nemusí školy ani jejich studenti používat MS Windows. Pro využívání Live@edu je třeba prakticky jen připojení k Internetu. Mezi podporovanými prohlížeči jsou totiž vedle Internet Exploreru také Firefox, Opera či Safari, takže služby jsou dostupné i pro uživatele Linuxu nebo Mac OS X. Podle Microsoftu dnes Live@edu používají více než dvě desítky českých základních, středních i vysokých škol a další na jeho řešení prý právě přecházejí.

BRAND24

Ačkoliv samotná migrace byla poněkud náročnější, migrovalo se totiž více než 9500 e-mailových schránek, celkově nový e-mail splnil naše očekávání. Studenti především neměli závažnější problémy se změnou samotného e-mailového účtu ani prostředí, prostřednictvím kterého k němu přistupují, a již během prázdnin začali postupně nový účet užívat pro komunikaci jak se školou, tak i mezi sebou navzájem. Fakulta tak získala vhodný nástroj nejen pro podporu pedagogické práce se studenty, ale též i možnost komunikace se svými budoucími absolventy, kteří o svůj účet nepřicházejí a mohou jej používat i po skončení studia, říká Josef Kružík, proděkan pro studium Fakulty humanitních studií Univerzity Karlovy, která Live@edu využívá. (Tisková zpráva)

Vedle Microsoftu nabízí českým školám hostované služby také například konkurenční Google v rámci Google Apps.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).