Hlavní navigace

Milan Fridrich: ČT časem kulturní redakci obnoví, hledá vedoucího

23. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 9. 2008

DOPLNĚNO Česká televize obnoví samostatnou redakci kulturního zpravodajství hned, jak se jí podaří sehnat vhodného adepta pro funkci jejího vedoucího. Mělo by jít o manažera, který se bude věnovat výhradně vedení redakce a nebude sám připravovat redakční příspěvky, cestovat do zahraničí a moderovat pořady. Serveru DigiZone.cz to řekl ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich s tím, že by mělo jít o redakci „nového typu“ – kultury a civilizace.

K TÉMATU: Zpravodajství ČT od října zruší samostatnou redakci kultury

Vedení zpravodajství ČT se rozhodlo samostatnou redakci kulturního zpravodajství zrušit k 1. říjnu letošního roku. K tomuto datu se kulturní redakce sloučí s redakcí domácího zpravodajství a všichni její členové budou podléhat šéfovi domácího zpravodajství ČT Ondřeji Neumannovi. Podle Fridricha jde ale o dočasné řešení do doby, než televize objeví nového vedoucího pro samostatnou redakci, jež by se vedle kultury zabývala o vědou a technickými novinkami.

BRAND24

Pod takovou redakci by pak spadaly i pořady Prizma nebo Planeta věda, ale také Retro a Před půlnocí, přiblížil Fridrich. ČT také chce, aby redaktoři zaměření na kulturu více vyhledávali vlastní témata a věnovali se různým kulturním trendům, místo aby pouze referovali o konkrétních kulturních událostech. Mou představou je, že budeme mít každý den v hlavních Událostech dvě zprávy z kultury. To při současné situaci v redakci kultury nelze, řekl Fridrich.

Dosavadní vedoucí redakce kulturního zpravodajství ČT Otakar Svoboda v televizi zůstává jako řadový redaktor a moderátor zpravodajství. Nadále se bude věnovat kultuře, ale bude podřízeným šéfa domácího zpravodajství ČT Ondřeje Neumanna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).