Hlavní navigace

Ministerstvo spravedlnosti se omluvilo Vladimíru Mlynářovi

20. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo spravedlnosti se jménem českého státu omluvilo exministrovi Vladimíru Mlynářovi za trestní stíhání a soudní proces v souvislosti s kauzou Testcom Servis a provozem Portálu veřejné správy. Informaci přinesla Česká televize. Bývalý ministr informatiky byl podezříván ze zneužívání pravomoci v obchodním styku. Městský soud v Praze jej nejdříve v lednu 2007 poslal na pět a půl roku za mříže. Odvolací soud však v listopadu téhož roku rozhodl, že Vladimír Mlynář trestný čin nespáchal.…

Ministerstvo spravedlnosti se jménem českého státu omluvilo exministrovi Vladimíru Mlynářovi za trestní stíhání a soudní proces v souvislosti s kauzou Testcom Servis a provozem Portálu veřejné správy. Informaci přinesla Česká televize. Bývalý ministr informatiky byl podezříván ze zneužívání pravomoci v obchodním styku. Městský soud v Praze jej nejdříve v lednu 2007 poslal na pět a půl roku za mříže. Odvolací soud však v listopadu téhož roku rozhodl, že Vladimír Mlynář trestný čin nespáchal. Nejvyšší soud došel ke stejnému závěru, když letos zamítl dovolání nejvyšší státní zástupkyně Renaty Vesecké.

Cítím zadostiučinění po těch čtyřech letech, kdy jsem byl vláčen v novinách a kdy byly šířeny nepravdivé informace. Je to samozřejmě zadostiučinění, ale 4,5 roku mi už nikdo nevrátí, řekl k omluvě Vladimír Mlynář pro Českou televizi. Soudit se o finanční odškodnění prý nehodlá, veřejná omluva mu údajně stačí. Takové případy jsou ojedinělé, protože lidé zpravidla žádají o odškodnění ve formě finanční, nikoli o omluvu, uvedl pro ČT Marek Görges, první náměstek ministryně spravedlnosti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).