Hlavní navigace

Mitt Romney má mezi sledujícími na Twitteru 15 % placených falešných účtů

7. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mitt Romney získal během jediného dne přes 100 tisíc nových sledujících a náhlý růst vyvolal podezření. Výsledek analýzy sledujících účtu @MittRomney říká, že 15 % ze sledujících jsou falešné účty a získal je nejspíše prostřednictvím některé z mnoha služeb, které umožňují „nákup“ sledujících.  Ze 116 922 nových sledujících, které Romney získal 21. července, jich čtvrtina byla založena během čtyř dnů před tímto datem a 23 % nikdy nenapsalo jediný tweet. Deset procent z těchto účtů navíc bylo…

Mitt Romney získal během jediného dne přes 100 tisíc nových sledujících a náhlý růst vyvolal podezření. Výsledek analýzy sledujících účtu @MittRomney říká, že 15 % ze sledujících jsou falešné účty a získal je nejspíše prostřednictvím některé z mnoha služeb, které umožňují „nákup“ sledujících. 

Ze 116 922 nových sledujících, které Romney získal 21. července, jich čtvrtina byla založena během čtyř dnů před tímto datem a 23 % nikdy nenapsalo jediný tweet. Deset procent z těchto účtů navíc bylo mezitím pozastaveno či zrušeno.

Falešné účty na Twitteru fungují stejně jako na Facebooku, prodávají se v podobě služby navyšování sledujících – v průměru za 18 dolarů za 1 000 sledujících. A v některých případech slouží i pro tweetování či retweetování. Jak plyne z výsledků hledání v Google (zde) sledující můžete samozřejmě koupit i levněji.

MMF24

Zda si Mitt Romney sledující koupil není jasné, stejně tak mohlo jít o „dar“ od někoho, kdo se rozhodl ho podpořit. Případně o snahu ho poškodit.

Zdroj: The Twitter Underground Economy: A Blooming Business

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).