Hlavní navigace

Mňam TV přestala vyrábět živé pořady, dluží štábu i obchodním partnerům

16. 12. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Provozovatel stanice, společnost CE Media, už musela ukončit výrobu Show Leoše Mareše, Mňam TV reprízuje i každodenní formát Život je fajn a otazník visí nad startem zvířecí Mňau TV.

Potíže lifestylové televize Mňam TV vyústily v ukončení spolupráce s agenturou Axocom, která pro stanici zajišťovala PR, ale také vyjednávání o distribuci signálu. Posledním výstupem pro Mňam TV bylo prohlášení šéfa licencované společnosti CE Media Pála Milkovicse z minulého čtvrtka 10. prosince k situaci okolo Show Leoše Mareše, již CE Media vyráběla pro televizi Prima a poté ji reprízovala na svojí Mňam TV. Firma dluží peníze štábu tohoto pořadu, ale také každodenního formátu Život je fajn, který televize natáčela v novém televizním studiu mediálního domu Mafra v Praze na Andělu.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Mířili jsme příliš vysoko, přiznal producent late night show Leoše Mareše

Život je fajn se přestal natáčet na konci listopadu. Za říjen ani listopad jsem nedostala zaplaceno, sdělila DigiZone.cz Barbora Sedláčková, která byla spolu s Tinou Pletánkovou a Lumírem Olšovským jednou ze tří tváří pořadu. Televize začala vysílat letos v létě a s velkými problémy se potýká od podzimu. V televizi panoval poslední měsíce chaos, doba splatností faktur se prodlužovala třeba na 60 dní, doplnila Sedláčková, podle níž je nejhorší skutečnost, že se zaměstnanci nikdo nehovoří a neřekne jim, co se bude dál dít. Situace připomíná zkrachovalou televizi Pětka.

ČTĚTE TAKÉ: Paralelní vysílání Mňam TV v DVB-T skončilo, naladíte už ji pouze v multiplexu 4

Společnost CE Media, respektive její vedení, ale nemá problém pouze s týmem, který se na výrobě Mňam TV podílel. Spokojena s počínáním majitele televize není ani skupina Mafra, v jejíchž prostorách výroba pořadu Život je fajn probíhala. Vzhledem k tomu, že se jedná o vztah s naším obchodním partnerem, se k této věci bohužel nebudeme vyjadřovat, zní oficiální stanovisko mluvčí Silvie Škábové. Majitel Mňam TV podle informací DigiZone.cz neplatil za pronájem ve studiu, případně byla jeho platební morálka velice špatná (platil se zpožděním, případně pouze částečně). Problém má i s platbou za technologie do vysílacího řetězce. Platební morálka v multiplexu 4 společnosti Digital Broadcasting je součástí obchodního tajemství.

ebf - partner 1

ROZHOVOR: Pál Milkovics: Zvířecí Mňau TV odstartuje do 15. října, nebude jenom pro chovatele

Nepříjemné zprávy přicházejí v době, kdy CE Media zahájila testovací vysílání svého druhého televizního programu, na chovatele domácích mazlíčků zaměřené Mňau TV, v celoplošném pozemním multiplexu 4. Podle dřívějších sdělení dnes již bývalé PR agentury této stanice by měla Mňau TV odstartovat řádné vysílání v druhé polovině prosince. Zdali se tak skutečně stane, je ale v tuto chvíli otázkou. Paradoxní na celé věci je, že sám Milkovics problémy televize tají a v oficiálním stanovisku se tváří, jako kdyby se nic nedělo. V médiích se objevují spekulace a zavádějící informace, které neodpovídají realitě, napsal novinářům ve čtvrtek 10. prosince.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).