Hlavní navigace

Mobilní telefony rakovinu nezpůsobují

7. 12. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Dánští vědci a lékaři potvrzují, že elektromagnetické pole vytvářené mobilním telefonem nezpůsobuje rakovinu, přestože skutečně může procházet mozkem. Další studie tak vyloučila souvislost mezi používáním mobilního telefonu a vznikem nádorů v oblasti hlavy a krku. Studie se zúčastnilo 420 tisíc lidí, z nichž 56 tisíc využívá služeb mobilního telefonu již deset let. Někteří používají mobilní telefon dokonce již od roku 1982. Výzkum tedy zahrnuje i opravdu dlouhodobé působení elektromagnetického…

Dánští vědci a lékaři potvrzují, že elektromagnetické pole vytvářené mobilním telefonem nezpůsobuje rakovinu, přestože skutečně může procházet mozkem. Další studie tak vyloučila souvislost mezi používáním mobilního telefonu a vznikem nádorů v oblasti hlavy a krku. Studie se zúčastnilo 420 tisíc lidí, z nichž 56 tisíc využívá služeb mobilního telefonu již deset let. Někteří používají mobilní telefon dokonce již od roku 1982. Výzkum tedy zahrnuje i opravdu dlouhodobé působení elektromagnetického pole na lidský organismus. (BBC News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).