Hlavní navigace

Moderátoři Událostí by měli být víc vidět, i mimo zpravodajství ČT

16. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 8. 2010

Jedním z plánů, jak zvýšit zájem diváků o hlavní zpravodajskou relaci České televize Události, by měly být i „nezpravodajské“ aktivity jejích moderátorů ve vysílání ČT. Serveru DigiZone.cz to řekl nový ředitel zpravodajství ČT Roman Bradáč. Byl bych rád, kdyby se zapojili do některých dalších aktivit, prohlásil Bradáč. Chce to jinou platformu, kde diváky osloví mnohem důvěrněji, ještě více se v jejich očích zlidští. Tím získají lepší pozici pro Události, dodal.

K TÉMATU: Nové Zprávy TV Prima s přehledem porazily Události České televize

Podle Bradáče by mělo jít o systémovou změnu: Budeme muset najít nějaký vhodný model pro zhodnocení kvalit lidí, jakými jsou moderátoři Událostí. Účinkování některých moderátorů Událostí v pořadu Toulavá kamera řediteli zpravodajství ČT nestačí. Úspěšnost Událostí však odmítá měřit pouze sledovaností. Jsme forma služby, kterou někdo využije, někdo ne, ale je strašně důležité, že tady jsme. Vidíte to třeba při povodních, ale nejen na nich, upozorňuje.

BRAND24

Události jsou v současné době až na třetím místě ve sledovanosti hlavních zpravodajských relací velkých tuzemských plnoformátových televizí. Vedle Televizních novin na Nově je poslední dobou pravidelně poráží i Zprávy TV Prima. Události neklesají. Prima šla se zprávami nahoru, ale my jsme stále na stejných číslech, konstatuje nový šéfredaktor zpravodajství ČT Karel Novák, který od 1. srpna nahradil Michala Petrova.

Rozhovor s novým ředitelem zpravodajství ČT Romanem Bradáčem a šéfredaktorem zpravodajství ČT Karlem Novákem čtěte zítra na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).