Hlavní navigace

Moderátorkou Press klubu na Frekvenci 1 bude Helena Šulcová

28. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
28. 11. 2007

Jana Tunu v moderování rozhlasového diskusního pořadu Press klub na Frekvenci 1 od prosince vystřídá Helena Šulcová. Dosavadní parlamentní zpravodajka televize Prima zároveň přechází z Primy do redakce zpravodajství České televize. Tuna se chce věnovat výlučně práci ve zpravodajství televize Prima, kam si ho přivedl jeho bývalý nadřízený z Novy, nynější šéfredaktor zpravodajství na Primě Pavel Zuna.

Výběr moderátora pro prestižní debatu na Frekvenci 1 nebyl jednoduchý. Přál jsem si, aby diskusi v Pressklubu vedla moderátorka. Helena Šulcová mi svojí dravostí připomíná styl, jakým kdysi moderovala své pořady třeba Barbora Tachecí, a to se mi líbí. Politické debaty jsou dnes takový uzavřený mužský svět a ona v něm bude působit jako svěží vítr. Myslím, že dokáže politiky a posluchače hodně překvapit, míní programový ředitel Frekvence 1 Miroslav Škoda.

Šulcová není žádným rozhlasovým nováčkem. Před nástupem na Primu pracovala v domácí redakci Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu a moderovala na digitálním zpravodajském okruhu Rádio Česko. Z nabídky moderovat Pressklub jsem byla nadšená. Takový pořad se prostě nedá odmítnout a navíc Frekvence 1 byla první, kdo s takovým formátem v Česku v komerčních rádiích začal, říká.

BRAND24

Ke změně moderátora Press klubu dochází po necelém roce, kdy televize Nova ukončila spolupráci s Janem Tunou a tomu Frekvence 1 nabídla moderování svého diskusního pořadu. Byl to jeden z nejzajímavějších roků mého života, ale jsem zvyklý dělat věci na sto procent. Časově nebylo možné dlouhodobě skloubit tyto dvě náročné profese dohromady, vysvětluje Tuna, za jehož působení Press klub výrazně zbulvárněl, ale zároveň zvýšil citovanost Frekvence 1 v dalších médiích.

Helenu Šulcovou nečeká lehká práce, proti Press klubu na Frekvenci 1 letos nasadilo konkurenční Rádio Impuls vlastní diskusní pořad Impulsy Václava Moravce, který je podle serveru Týden.cz poslouchanější než Press klub.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).