Hlavní navigace

Mozilla kvůli kritické chybě vydá Firefox 3.0.8 (doplněno)

27. 3. 2009
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Zřejmě už začátkem příštího týdne vydá Mozilla Corporation mimo plán nový Firefox 3.0.8. Důvodem je objevená kritická bezpečnostní chyba v aktuální verzi. Její objevitel informace o této zranitelnosti totiž veřejně publikoval, takže může být promptně zneužita prakticky kýmkoliv. Firefox 3.0.8 původně plánovaný někdy na půlku dubna bude překřtěn na Firefox 3.0.9, ale jinak se na plánu jeho vydání nic nemění. Firefox 3.0.8 vyjde tedy příští týden a do jeho uvolnění by uživatelé druhého…

Zřejmě už začátkem příštího týdne vydá Mozilla Corporation mimo plán nový Firefox 3.0.8. Důvodem je objevená kritická bezpečnostní chyba v aktuální verzi. Její objevitel informace o této zranitelnosti totiž veřejně publikoval, takže může být promptně zneužita prakticky kýmkoliv.

Firefox 3.0.8 původně plánovaný někdy na půlku dubna bude překřtěn na Firefox 3.0.9, ale jinak se na plánu jeho vydání nic nemění. Firefox 3.0.8 vyjde tedy příští týden a do jeho uvolnění by uživatelé druhého nejrozšířenějšího prohlížeče měli být obezřetní a surfovat jen po důvěryhodných webových stránkách. (JasnaPaka Blog)

Doplnění (23:55): Mozilla Corporation nakonec s uvolněním Firefoxu 3.0.8 neotálela. Je již oficiálně k dispozici včetně české verze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).