Hlavní navigace

Microsoft nabídne i k Windows 7 tzv. legalizační balíčky

20. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na našem sesterském serveru Slunečnice.cz si můžete přečíst rozhovor s Lukášem Křovákem, šéfem divize Windows Client v české pobočce společnosti Microsoft. Celý rozhovor se točí okolo nového operačního systému Windows 7, který minulý měsíc dorazil i na český trh. Kolega Ondřej Špulák kladl základní otázky, které uživatelé v souvislosti s Windows 7 nejčastěji napadají. Řeč tedy přišla na různé verze a jejich dostupnost, cenu nového systému, možnosti a podmínky upgradu, hardwarové nároky,…

Na našem sesterském serveru Slunečnice.cz si můžete přečíst rozhovor s Lukášem Křovákem, šéfem divize Windows Client v české pobočce společnosti Microsoft. Celý rozhovor se točí okolo nového operačního systému Windows 7, který minulý měsíc dorazil i na český trh. Kolega Ondřej Špulák kladl základní otázky, které uživatelé v souvislosti s Windows 7 nejčastěji napadají. Řeč tedy přišla na různé verze a jejich dostupnost, cenu nového systému, možnosti a podmínky upgradu, hardwarové nároky, kompatibilitu se starším softwarem a hardwarem, základní vybavení systému i na nové funkce.

Lukáš Křovák v rozhovoru mimo jiné prozradil, že i k Windows 7 budou k dispozici tzv. legalizační balíčky. Ano, od 1. listopadu 2009 je k dispozici smlouva Get Genuine Windows Agreement, která je určená pro firmy a organizace a umožňuje zlegalizovat 5 a více počítačů. Od konce února 2010 bude dostupná legalizační sada Get Genuine Kit na systém Windows 7, která umožní legalizaci 1 počítače a více. Zároveň je k dispozici Get Genuine Online Kit, který je dostupný pouze v on-line formě a umožňuje objednat tuto sadu po ověření pravosti systému.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).