Hlavní navigace

Microsoft: pozor na prodejce počítačů s testovací verzí Windows 7

10. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Česká pobočka společnosti Microsoft zaznamenala případy, kdy jsou počítače prodávány s některou z časově omezených testovacích verzí Windows 7, konkrétně tedy s betaverzí nebo release candidate verzí. Chtěli bychom varovat uživatele, aby se měli na pozoru před podvodným prodejem, a v případě, že se již stali obětí podobného případu, aby se obrátili na prodejce počítače a požadovali nápravu věci. O takovýchto případech je rovněž možné přímo informovat společnost Microsoft, a to prostřednictvím…

Česká pobočka společnosti Microsoft zaznamenala případy, kdy jsou počítače prodávány s některou z časově omezených testovacích verzí Windows 7, konkrétně tedy s betaverzí nebo release candidate verzí. Chtěli bychom varovat uživatele, aby se měli na pozoru před podvodným prodejem, a v případě, že se již stali obětí podobného případu, aby se obrátili na prodejce počítače a požadovali nápravu věci. O takovýchto případech je rovněž možné přímo informovat společnost Microsoft, a to prostřednictvím Zákaznického centra na telefonním čísle 841 300 300, radí Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft v České republice.

Microsoft připomíná, že Windows 7 Beta nebo Windows 7 RC jsou testovací vývojové verze, které nejsou určeny k prodeji. Prodejce, který zákazníkovi účtuje instalaci Windows 7 Beta nebo Windows 7 RC a uvádí ji jako položku na prodejním dokladu, se tak podle Microsoftu dopouští podvodného jednání. Microsoft také varuje před stahováním Windows 7 (ať již hotové verze nebo některé z testovacích verzí) z různých pokoutních zdrojů: Ve většině případů totiž u neoriginálních verzí dochází ke změně kódu systému a k následnému zneužití citlivých informací o uživateli. Testovací verzi si už oficiálně široká veřejnost stáhnout nemůže. Windows 7 budou uváděna do prodeje od 22. října. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).