Hlavní navigace

MS ve fotbale zvedne v JAR počítačovou kriminalitu

31. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Uživatelé v Jihoafrické republice (JAR) mohou podle analýz společnosti Symantec čekat opravdovou smršť bezpečnostních hrozeb. Jihoafrická republika totiž v roce 2010 hostí fotbalové mistrovství světa a zároveň se zde zvyšuje dostupnost Internetu, což je pro podvodníky všeho druhu opravdu velký magnet. V předchozích letech zaznamenala společnost Symantec náhlé zvýšení úrovně nebezpečné činnosti v zemích, které zavedly rychlejší, levnější a dostupnější širokopásmové připojení, řekl Gordon Love,…

Uživatelé v Jihoafrické republice (JAR) mohou podle analýz společnosti Symantec čekat opravdovou smršť bezpečnostních hrozeb. Jihoafrická republika totiž v roce 2010 hostí fotbalové mistrovství světa a zároveň se zde zvyšuje dostupnost Internetu, což je pro podvodníky všeho druhu opravdu velký magnet. V předchozích letech zaznamenala společnost Symantec náhlé zvýšení úrovně nebezpečné činnosti v zemích, které zavedly rychlejší, levnější a dostupnější širokopásmové připojení, řekl Gordon Love, regionální ředitel pro Afriku ve společnosti Symantec. Zlepšování dostupnosti broadbandu je jedním z vedlejších jevů právě příprav na druhou největší sportovních akcí roku 2010.

Z našeho výzkumu také vyplývá, že akce, jako jsou olympijské hry a mistrovství světa ve fotbale, jsou iniciátorem podvodů online, falešných webů, phishingových útoků, útoků nevyžádané pošty a zvýšené aktivity hackerů, dodal Gordon Love. V JAR již dochází k nárůstu nevyžádaných e-mailů a intenzity jiných nekalých činností spadajících do oblasti počítačové kriminality. Mistrovství světa ve fotbale však nezvedá vlnu počítačové kriminality jen v hostitelské zemi. Například Scotland Yard nedávno odhalil celou sérii podvodů souvisejících s fotbalovým světovým šampionátem 2010. (Tisková zpráva)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).