Hlavní navigace

Multiplex 1 České televize už testuje na sušickém vysílači Svatobor

15. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
15. 11. 2008

UVNITŘ FOTO Česká televize zahájila v noci na sobotu testy svého veřejnoprávního multiplexu na sušickém vysílači Svatobor. Oficiální start vysílání je naplánovaný na úterý 18. listopadu, dva čtenáři DigiZone.cz však nezávisle na sobě naladili multiplex 1 už v noci na sobotu. Sušice již zahájila vysílání, nevím, zda jde pouze o test nebo je to již na pořád, každopádně signál v Plzni Košutce je. Ladění jsem zkoušel v 1:38 ráno a signál během pěti minut nebyl přerušen, sdělil čtenář Daniel Neumann z Plzně.

FOTO: Příjem multiplexu 1 ze Svatoboru v Plzni: 1. (JPG, 20×576, 36 kB), 2. (JPG, 720×576, 22 kB)

Podle jeho mínění však signál ze Sušice nebude možné zachytit v centru Plzně. Obyvatelé středu Plzně, kteří nechytají Krašov, si budou muset počkat na dokrývač, dodal Neumann, který redakci DigiZone.cz poskytl také dva screenshoty testů multiplexu 1 ze sušického Svatoboru. Příjem veřejnoprávní digitální sítě z tohoto vysílače redakci potvrdil i Milan Patera ze Šumavy. Počítám, že teď se to bude ještě možná ladit, čili možná se pojede s malinko větším výkonem, napsal.

cif 24 - early cena - média

Oficiální start multiplexu 1 v Sušici je naplánovaný na úterní ráno 18. listopadu. Digitální síť České televize využije kanál 49, z něhož bude vysílat v jednofrekvenční síti s vysílačem Kleť výkonem 100 kW a s horizontální polarizací.

O startu multiplexu 1 v Sušici bude i pondělní článek DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).