Hlavní navigace

Multiplex 3 po spuštění Krašova možná opustí plzeňskou Košutku

3. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
3. 11. 2008

Zemská digitální síť 3 v Plzni, která vysílá na kanálu 52 z vysílače Košutka televizní stanice Z1, Óčko, Public TV a také Rádio Proglas, by mohla tento vysílač po prosincovém spuštění stejného vysílání z hlavního západočeského vysílače Krašov opustit. Serveru DigiZone.cz to řekl Tomáš Vlček, technický ředitel společnosti Czech Digital Group (CDG), která je oprátorem tohoto multiplexu.

ČTĚTE TAKÉ: ČRa: S plzeňským Krkavcem zatím pro digitální televizi nepočítáme

Uvidíme, jaké bude porkytí z Krašova. Pokud bude možné Košutku vypnout, tak to uděláme, abychom ušetřili. Pokud se ukáže, že by to nebylo dobré, budeme jednat s našimi zákazníky a pokud budou souhlasit s tím, aby Košutka zůstala, tak zůstane, řekl Vlček. Z Krašova má multiplex 3 zahájit vysílání v prosinci na kanálu 52 výkonem 100 kW a s horizontální polarizací. Přesný termín startu ještě nebyl určen. Naše přání je před Vánoci, uvedl Vlček.

K TÉMATU: Podrobnosti o digitálním vysílání v Plzni, termíny spouštění multiplexů

KL24

Podle Jiřího Vykydala, vedoucího úseku rozvoje a investic Českých Radiokomunikací, které budou pro multiplex 3 provozovat všechny hlavní vysílače, firma dělá vše pro to, aby termín před Vánoci stihla. My jsme slíbili nad rámec naší smlouvy, že uděláme všechno pro to, abychom ty termíny výstavby co nejvíce zkrátili a maximálně vyhověli požadavkům CDG, aby to bylo co nejdříve před Vánoci. V tuto chvíli ale nedokáži říci, o kolik dní se nám to podaří zkrátit, řekl Vykydal serveru DigiZone.cz.

V prosinci zahájí multiplex 3 vysílání také z pražských vysílačů Žižkov a Cukrák na kanálu 59, a z ústecké Bukové hory na kanálu 55. V únoru 2009 přidá brněnský městský vysílač Barvičova. Poté pojedeme podle Technického plánu přechodu. Také počítáme s tím, že se budeme řídit tím, že vysílání musí být spuštěno do posledního dne daného měsíce, ale pokud se to podaří o několik dní dříve, budeme rádi, řekl Vlček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).