Hlavní navigace

Multiplex 3 potvrdil termín zařazení Jihočeské televize: pondělí 18. června

15. 6. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ MAPA PORYTÍ Bývalá televize Gimi opustí svůj malý regionální multiplex, který vysílá ze Včelné a přejde do sítě 3 na vysílači Kleť

Už sedmou regionální televizi začne v pondělí 18. června šířit celoplošný multiplex 3. Jeho provozovatel, společnost Czech Digital Group (CDG), kterou stoprocentně ovládají České Radiokomunikace, potvrdil zařazení Jihočeské televize do streamu z vysílače Kleť u Českých Budějovic. Nejde však o zcela nový program, nýbrž dosavadní českobudějovickou televizi Gimi, která se přejmenuje a opustí svůj vlastní lokální multiplex, který provozuje z vysílače Včelná u jihočeské metropole.

K TÉMATU: Jihočeská televize ukázala svoje logo. Na Kleti startuje už za týden

Jihočeskou televizi diváci naladí z Kleti na kanálu 22 společně s celostátním programem Prima love a křesťanským Rádiem Proglas. Dosud vysílá pod názvem Gimi z vysílače Včelná na kanálu 29. Po přechodu do multiplexu 3 si budou muset někteří diváci přeladit svoje set-top-boxy nebo televizory s digitálním tunerem. Postačí, když na nich spustí automatické vyhledávání programů a načte se jim nová programová nabídka včetně Jihočeské televize. Druhou možností je ruční nastavení 22. kanálu.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeská televize Gimi se přejmenuje a v červnu začne vysílat z multiplexu 3 na Kleti

Tipy C

„Divákovi nabídneme ryze regionální vysílání. Budeme se více soustředit na životy obyvatel Jihočeského kraje, budeme natáčet aktuální zprávy z jejich blízkého okolí, zaměříme se na to, co je v jejich městě nebo obci trápí, co by rádi změnili apod. Své náměty na reportáže nám mohou i napsat nebo zavolat. A stejně tak i další pořady v Jihočeské televizi budou regionální,“ přiblížila obsah vysílání staronové stanice její manažerka Zuzana Pecková. Každý den v 17 hodin nasadí Jihočeská televize do vysílání aktuální půlhodinovou zpravodajskou smyčku, kterou bude opakovat až do následujícího dne 16:59 hod.


Zdroj: CDG

Pokrytí multiplexu 3 z jihočeského vysílače Kleť, okud bude od 18. června vysílat i Jihočeská televize

„Smyslem takovéhoto formátu je, že divák si může naše vysílání pustit kdykoliv. Když přijde z práce, večer po zhlédnutí nějakého pěkného filmu, ráno ke snídani, prostě kdykoliv. Podívá se na 30 min. z regionu, pak přepne zase na jiný kanál a naladí si nás zase další den od 17 hodin,“ vysvětlil výrobní manažer Jihočeské televize Štěpán Kuděj. Stanice úzce spolupracuje s plzeňskou televizí Zak, od které převzala vizuální podobu svého nového loga. Rovněž Zak vysílá v multiplexu 3, stejně jako pražská a středočeská TV Metropol, ostravská TV Polar a liberecká Genus Plus. V rámci celoplošné Primy love pak v této síti vysílají i TV Vysočina a TV Morava.


Zdroj: Gimi TV

Dosavadní pokrytí regionálního multiplexu Gimi, v němž Jihočeská televize vysílá nyní

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).