Hlavní navigace

Multiplex B přeci jenom žádá o prodloužení licence na rok 2007

4. 11. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
4. 11. 2006

Společnost Czech Digital Group (CDG), provozovatel přechodného digitálního multiplexu B v Praze, požádal Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o prodloužení licence pro experimentální vysílání ve stávajícím rozsahu i na příští rok. Serveru DigiZone.cz to řekl předseda představenstva CDG Leoš Pohl. Na Českokrumlovské mediální konferenci se přitom Pohl tento týden vyjádřil v tom smyslu, že multiplex B k 31. prosinci letošního roku ukončí vysílání.

cif 24 - early cena - média

Možná částečně jsem se nevyjádřil přesně a částečně jsem byl špatně pochopen, komentuje svůj výrok z konference Pohl. Firma podle něj žádost o prodloužení experimentu podala a RRTV se jí bude zabývat na přespříštím zasedání koncem listopadu, nynější zákon ale nedává příliš velkou šanci na úspěch. Zatím neexistují právní podmínky k tomu, aby multiplex B ve stávajícím rozsahu vysílal. Stávající právní úprava digitálního televizního vysílání pokračování experimentu neumožňuje, potvrzuje Pohl.

Potíž je v tom, že ze šesti televizních programů v multiplexu B má pouze jeden licenci pro řádné digitální vysílání. Jde o televizi Prima, zatímco Óčko, TV Noe, Top TV, 24cz a TA 3 vysílají jenom na základě dočasné experimentální licence. CDG po dohodě s Radou a ostatními zainteresovanými subjekty a zúčastněnými provozovateli vysílání hledá východisko z této situace. Jen na území Prahy a okolí je zemské digitální vysílání zdrojem signálu pro téměř třičtvrtimilionu diváků a obsah multiplexu B pro ně byl určitou přidanou hodnotou k multiplexu A při rozhodování o koupi set-top-boxu nebo připojení k jeho signálu, slibuje Pohl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).