Hlavní navigace

Multiplex s Jindřichohra­deckou a Třeboňskou televizí míří do Dačic

10. 12. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Doposud měly tři jihočeské regionální televize vysílač pouze v Jindřichově hradci. Kanál z Třeboně je zároveň šířen i z českobudějovické lokality včera v rámci lokální sítě 1.

Operátor Regionální sítě 14, jejíž součástí jsou Jindřichohradecká a Třeboňská televize, získal od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) povolení expandovat do moravských Dačic. Nový kmitočtový příděl už se objevil v elektronické databázi regulátora. Pro Dačice získal operátor možnost vysílat na kanálu 54 (stejně jako v Jindřichově Hradci) s výkonem 100 Wattů a horizontální polarizací. Moravská lokalita, v níž už má svůj vysílač například Kiss Hády, Rádio Krokodýl nebo Rádio Beat, už je druhou oblastí, do níž může Regionální síť 14 expandovat.  Vysílač bude umístěn v Dačicích v areálu hasičské základny.

MMF24

K TÉMATU: V jižních Čechách vysílá nový multiplex s Jindřichohradeckou a Třeboňskou televizí

Na Jindřichohradecku, lokalita Polikno, má vysílací anténa čistý výhled jen od severozápadu po jihovýchod, tedy hlavně na Jindřichův Hradec. Zbytek směru, zejména na Třeboň a České Budějovice, anténě stíní konstrukce stožáru. Třeboňská lázeňská je kromě tohoto multiplexu dostupná také z Regionální sítě 1 v Českých Budějovicích, která vysílá na kanálu 29 z vysílače Včelná. Vysílač v Polikně je silnější než ten pro Dačice, ale i tak má povolený maximální vyzářený výkon (ERP) pod jeden kilowatt. Jde konkrétně o hodnotu 501 Wattů. S rekordně nízkou hodnotou 1 W může vysílat Regionální síť 15 v Adamově.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).