Hlavní navigace

Názory k článku Na ČVUT vyvinuli systém sledování sítí, zvládá i smart gridy a IoT

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 5. 2016 21:48

    qwerty (neregistrovaný)

    Diky, nebylo to mysleno jako "hate", Flowping zdrojaky jsem si prosel, diky za odpoved, budete to nejak otevirat smer opensouce (bylo by to fajn a mozna i tak trochu fer). Diky Max

  • 11. 5. 2016 11:39

    qwerty (neregistrovaný)

    Ja tedy nevim, ale co je tak prinosneho na tom APU s nainstalovanym linuxem, mezi dvema (a vice) body merit parametry site, zanaset to do DB a pak nad tim udelat gnuplot? Jestli je to web rozhrani tak to fakt neberu. Zkuste mi to vysvetlit.

  • 11. 5. 2016 12:38

    Zbyněk Kocur (neregistrovaný)

    APU a Linux jsou jen nosný HW a SW. Jádro věci je aplikace Flowping, testovací profily a pak analýza nad tím.

    Popis který uvádíte tak víceméně odpovídá skutečnosti, měření parametrů, zanášení do DB a vykreslení. Čím se toto řešení odlišuje od jiných jsou měřicí profily, kterými lze zjistit jak mezní parametry sítí, které měří třeba SW iperf tak i to, jak se daná síť/technologie bude chovat, pokud tam bude přenášen určitý protokol nebo služba. Takže specifický provoz. Můžete namítnout, že na trhu jsou podobné produkty jako je iXcharitot apod., ale ty zase pokrývají jen určité služby a aplikace jako je HTTP, FTP, RTP apod., ale nelze tam definovat vývoj nebo chování účastníka v čase přímo na jedom komunikačním spojení. To třeba Flowtester umí. Specifickými profily lze třeba měřit velikost bufferu v síti, reakci sítě na skokové či plynulé změny datového toku apod. To jsou všechno speciality, na které běžně dostupné nástroje ať už placené nebo uvolněné pod GPL nestačí.

    Pro naše interní potřeby jsme si proto tento nástroj vyvinuli a díky pozitivnímu ohlasu odborné veřejnosti jsme ho dovedli až ke komercializaci.

  • 11. 5. 2016 22:17

    Zbyněk Kocur (neregistrovaný)

    Flowping bude stále GPL-3, takže zde opensource ano, zbytek zatím úplně otevírat nechceme. Naši studenti se se všemi komponentami systému mají možnost plně seznámit. Dělat na nich semestrální a absolventské práce.

    Flowtester je také určité know-how, které bereme i jako konkurenční výhodu oproti jiným školám ať už ve výukovém, tak i vědeckém směru. Je to také prostředek, kterým můžeme v rámci expertní činnosti nabízet své know-how zájemcům z komerčního prostředí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).