Hlavní navigace

Na generálního ředitele ČT bude možná kandidovat i Petr Klimeš

20. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 4. 2009

Jedním z možných kandidátů na generálního ředitele České televize je i Petr Klimeš, který televizi v roce 2003 půl roku vedl jako prozatimní ředitel po odvolání Jiřího Balvína. Klimeš svou kandidaturu ještě neohlásil, spekuluje o ní web Týden.cz, který uvádí, že na projektu Klimeše se prý podílí i dvojice Ivo Mathé a Čestmír Kopecký. Oba kdysi v televizi působili – Mathé jako generální ředitel do roku 1997, Kopecký jako producent do roku 1999.

KL24

Petr Klimeš byl vážným kandidátem na vedení ČT už při Janečkově volbě v roce 2003, tehdy mu ale zlomilo vaz urychlené spuštění vnitřní restrukturalizace televize, které doporučila externí agentura, a které měl spustit až řádně zvolený ředitel. Zřejmě proto Klimeš neprošel do rozhodujícího kola volby.

Otazník visí i nad kandidaturou nynějšího ředitele zpravodajství Milana Fridricha. Ten ji dosud nepotvrdil ale ani nevyloučil. Nicméně server Týden.cz konstatuje, že šance jednotlivých kandidátů se ukáží až po zvolení pěti nových členů Rady ČT v Poslanecké sněmovně. Rada ČT má volbu generálního ředitele ve své kompetenci, o obsazení rady ale rozhodují přímo politici. To se ukázalo i minulý týden, kdy výběr kandidátů na pět míst do rady posunuli poslanci až do doby, kdy bude jasné, kdo se přihlásí o místo ředitele. „Politici taktizují, chtějí mít napřed jasno v tom, který z adeptů bude vnímavější k jejich přáním,“ dodává Týden.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).