Hlavní navigace

Na ICQ 8 v české mutaci zatím uživatelé čekají marně, datum vydání není známo

20. 3. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ICQ 8 loni v říjnu přineslo možnost levného volání na běžná telefonní čísla, ovšem jeho česká mutace, která se měla objevit letos v únoru, stále nebyla uvolněna.

Oficiální vydání česká varianty programu komunikačního programu ICQ 8, které jako hlavní novinky přináší možnost levně volat na klasická telefonní čísla a podporu videohovorů ve vysokém rozlišení, nabírá zpoždění. Televizní skupina Nova, která je oficiálním partnerem služby ICQ pro český trh, dříve avizovala vydání české varianty nového ICQ 8 během února 2013. 

cif 24 - early cena - média

Blíže se konec března a česká verze webu u nás tradiční služby nadále nabízí jen „nové ICQ 7M“. ICQ 8 přitom spatřilo světlo světa již v říjnu loňského roku. „Spuštění služby ICQ není globální, každá země si svoji verzi lokalizuje a následně i spouští odděleně,“ uvedla pro Lupu již v půlce letošního ledna Marie Fianová, tisková mluvčí skupiny Nova. Zároveň dodala, že česká varianta ICQ 8 přijde během února 2013.

Nepřišla. Žádný nový termín oficiálního uvedení ICQ 8 na český trh Nova nesdělila. Stejně tak důvod zdržení. Uživatelé zatím ICQ 8 mohou stáhnout přes přímý odkaz. Získají tak verzi s alespoň anglickou lokalizací. Česká republika je poslední zemí, kde má ICQ velkou tradici, která se ještě své mutace ambiciózní osmé generace oficiálního klienta služby nedočkala. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).