Hlavní navigace

Názory k článku Na Internet bez drátů? (II.)

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 4. 2000 11:55

    Oldřich Senohrábek (neregistrovaný)
    U údajů o nabídce IPNet je hned několik špatně interpretovaných informací. Předně cena 26.500,- / 17.000,- Kč měsíčně je pro připojení datovým okruhem metalickým / bezdrátovým (v pásmu 10GHz) zařízením typu point-point (tedy linka nesdílená s dalšími uživateli) a cena je včetně datového okruhu! Navíc tuto službu nabízí IPNet v těchto lokalitách: Benešov, Beroun, Blansko, Brno, Břeclav, Česká L., České B., Český Kr., Děčín, Domažlice, Frýdek-Místek, Havl. Brod, Hodonín, Hradec Kr., Cheb, Chomutov, Chrudim, Jablonec n. N., Jičín, Jihlava, Jindř. Hradec, K. Vary, Karviná, Kladno, Klatovy, Kolín, Kralupy n. V., Kroměříž, Kutná Hora, Liberec, Louny, Mělník, Mladá Bol., Most, N. Jičín, Náchod, Olomouc, Opava, Ostrava, Pardubice, Pelhřimov, Písek, Plzeň, Poděbrady, Praha, Prachatice, Prostějov, Přerov, Příbram, Rakovník, Rokycany, Roudnice n. L., Rožnov p. R., Rychnov n. K., Semily, Slaný, Sokolov, Strakonice, Sušice, Svitavy, Šumperk, Tábor, Tachov, Teplice, Trutnov, Třebíč, Uherské H., Ústí n. L., Ústí n. Orl., Vsetín, Vyškov, Zlín, Znojmo , Žďár n. Sáz. V lokalitách zmíněných v článku nabízí IPNet službu na sdíleném segmentu (point-multipoint), v cenách od 1.500,- / 3.500,- Kč měsíčně.
  • 13. 4. 2000 11:56

    Marek Stastny (neregistrovaný)
    Je tam mirna chyba, pokud mohu mluvit za InWay, tak poskytujeme nejenom v Praze, ale delsi dobu uz i v Brne, Liberci, Hradci Kralove, Pardubicich a brzy v Ostrave.

    Marek Stastny
  • 13. 4. 2000 14:30

    Martin Syrovátka (neregistrovaný)
    Dobry den,

    chtěl bych Váš článek doplnit také o nabídku PVTNET.
    Jsem jenom řadovým pracovníkem PVTNET, takže nemám dokonalý přehled o všech lokalitách ve kterých PVTNET bezdrátové připojení poskytuje, považuji však za nutné zveřejnit alespoň ty které jsem byl schopen zjistit.
    Jsou to tyto lokality:

    Praha, Plzeň, České Budějovice, Hradec Králové, Brno, Ústi nad Orlicí, Česka Třebová, Náchod, Česká Skalice, Trutnov, Vrchlabí, Nymburk, Poděbrady, Lysá n. Labem, Kutná Hora.

    Jestě odkaz na ceník PVTNET, který je také snadno dostupný z domovské stránky.

    http://www.pvtnet.cz/cenik/index.phtml?vyber1=2

    Myslím také, že není příliš korekní a ani užitečné zveřejnit takovýto seznam, kde není prakticky žádné kriterium pro výběr poskytovatelů, ale zveřejněno je pravděpodobně jen to, co se autorovi zrovna vybaví, nebo informace které je schopen rychle získat.

    Děkuji

    Martin Syrovátka
  • 13. 4. 2000 14:51

    Michael Šturm (neregistrovaný)
    Dobry den, autor článku zapoměl na jednoho z největších poskytovatelů připojení přes bezdráty. Je jím pvt.net se svojí službou PVT.WAVE. PVT má dokonce více přípojných bodů než jmenovaný VOL.Co se týče cen tak zaváděcí poplatek je 10000,- Kč, měsíčně za neomezenou linku 64 kbps zaplatíte 17900,- Kč (nesdílené pásmo) nebo 2450,- Kč (za sdílené) u měřené linky je cena 4999,- Kč plus 400 Kč za každých dalších 100 MB.Zde přikládám seznam měst s možností připojení : Ústí nad Orlici, Česka Třebová, Kutná Hora , Plzeň, Brno, Uherské Hradiště, Žďár nad Sázavou, Jihlava, Hradec Králové, Nymburk, Poděbrady, Lysá nad Labem, Náchod, Česká Skalice, Trutnov, Vrchlabí, Ostrava, Opava, Č.Budějovice, Praha, Jeseník, Krnov, Holešov, Hulín, Bruntál , Litovel, Jablonec.

    Nashledanou Michael Šturm
  • 19. 4. 2000 17:41

    Ludvík Málek (neregistrovaný)
    Ve Vašem článku se zmiňujete o tzv. počítaných linkách. Bylo by dobré se také zabývat tím, zda systém jakým toto účtování poskytovatelé připojení měří je v souladu s našimi zákony, zejména zák. 505/1990 (jeho znění najdete např. na: www.cmi.cz / legislativa) §3, odst. 3 Stanovená měřidla jsou měřidla, která Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále jen "ministerstvo") stanoví vyhláškou k povinnému ověřování s ohledem na jejich význam :, písm b) pro stanovení sankcí, poplatků, tarifů a daní . t.j. jakékoli měřidlo na jehož základě kterého je něco zpoplatňováno musí být schváleno Českým metrologickým institutem, jinak se vystavují postihu dle zák.: 425/1992. Je zajímavé, že toto ví každý taxikář s digitálním taxamatrem nebo řezník s digitální váhou, ale internetoví provideři zpoplatňující přenesený objem tomuto poznání zatím jaksi zatím nedorostli, nebo to vědí, ale tiše doufají, že jim to projde.
  • 21. 4. 2000 9:21

    XX (neregistrovaný)
    Tohle ovsem nejsou meridla, ale pocitadla. A na ta se tato norma nevztahuje, hlavne z duvodu toho, ze pak napr. by v trafice nemohla trafikantka pocitat na jakekoli kalkulacce...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).