Hlavní navigace

Na Ostravsku a Jihlavsku se od půlnoci na šest hodin odmlčí multiplexy 1, 2 a 3

9. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Plánovaná výluka se dotkne vysílačů Hošťálkovice a Javořice. Ostravsko budou v noci i nadále pokrývat vysílače Hladnov a Lysá hora.

Noční výluku dvou páteřních vysílačů televizních multiplexů 1, 2 a 3 plánují ode dnešní půlnoci do zítřejší šesté hodiny ranní České Radiokomunikace. Dotkne se hlavního ostravského vysílače Hošťálkovice a jihlavské Javořice, které jsou zároveň primárními zdroji televizního signálu v územních oblatech Ostrava a Jihlava. Firma o výluce informovala na svém webu, z něhož je patrné, že Ostravsko bude i během nočního výpadku Hošťálkovic nadále pokryto signálem vysílačů Hladnov a Lysá hora.

BRAND24

K TÉMATU: Středočeši se musí obejít bez televize, vysílač Cukrák má výluku

Z Hošťálkovic nebude možné od půlnoci do šesté ráno naladit veřejnoprávní multiplex 1 České televize na kanálu 54, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 37 a multiplex 3 s programy Prima love, Prima Zoom, Óčko a Šlágr TV na kanálu 48. Na jihlavské Javořici se odmlčí multiplex 1 na kanálu 33, multiplex 2 na kanálu 35 a multiplex 3 na kanálu 30. Výluka se jak na Hošťálkovicích, tak na Javořici nedotkne rozhlasového vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).