Hlavní navigace

Na Ostravsku odstartuje lokální televize, příprava na TV Pohodu

10. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 322915
10. 2. 2009

Příští měsíc odstartuje na Ostravsku nová lokální televize, která by měla být přípravou na spuštění nového digitálního kanálu TV Pohoda. Pro server Česká média to uvedl šéf projektu a hudebník Radim Pařízek. Příští měsíc spustíme malou lokální nízkorozpočtovou televizi na Ostravsku. Jednak jako podporu Rádiu Čas, jednak si chceme odzkoušet některé věci pro „velkou“ TV Pohoda, uvedl Pařízek. Signál chystaného regionálního kanálu bude šířen z vysílače v Klimkovicích.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: TV Pohoda začne na jaře 2010, Febio TV zatím neví. RTA o svých plánech mlčí

Ředitel Rádia Čas uvedl, že digitální televize Pohoda by měla odstartovat podle předběžných plánů v květnu nebo červnu příštího roku. Pařízkův kanál musí ještě požádat Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání tzv. kompenzační licence, a od té doby mu pak poběží 360 denní lhůta, do kdy musí zahájit šíření. Jelikož projekt nemá tolik financí jako např. plnoformátová TV Barrandov, chce Pařízek počkat s jeho startem až na ukončení analogového vysílání ve velkých aglomeracích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).