Hlavní navigace

Na Slovensku se blíží spuštění veřejnoprávního multiplexu

16. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
16. 6. 2010

Již tento měsíc by podle serveru Mediálne.sk mělo odstartovat vysílání veřejnoprávního terestrického multiplexu na Slovensku. Půjde však prozatím o jediný vysílač v Rožňave na 54. kanálu. Povolení pro společnost Towercom, obdoba Českých Radiokomunikací, od tamního telekomunikačního úřadu nabylo platnosti 3. června. Kdy ale bude vypnuto analogové vysílání, zatím není jasné. Podle mluvčího veřejnoprávní televize STV by to mělo být do konce roku 2012.

cif 24 - early cena - média

ČTĚTĚ TAKÉ: Trojka nahradí v DVB-T na Slovensku během fotbalu Dvojku

Zatímco multiplex České televize získal v tuzemsku označení číslicí 1, na Slovensku je tato síť označená trojkou. U našich východních sousedů funguje prozatím pouze jediný terestrický multiplex, který je však dočasný, definitivní sítě budou vypadat jinak. Zájemci v něm najdou programy Slovenské televize, Markízu a TV JOJ. Spuštění definitivních multiplexů, které se teprve očekává, bude moci být provedeno na vysílačích velkého výkonu. Ty však nyní používají velké televize pro analogové šíření, a proto je zapotřebí vyčkat, až dojde k jejich vypnutí. V České republice obětovala na hladký průběh digitalizace veřejnoprávní televize svůj druhý program.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).