Hlavní navigace

Nabídka rozhlasu DAB+ se v německém příhraničí opět rozšířila

6. 12. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
6. 12. 2011

Čeští posluchači žijící v blízkosti hranic s německou spolkovou zemí Bavorsko, kteří jsou zároveň majiteli digitálních rozhlasových přijímačů pro systém DAB+, si mohou od začátku prosince naladit v rámci tamního multiplexu novou stanici rt1 in the mix. Její vlajková loď hitradio rt.1 je šířena pozemně pouze v Augusburgu a Aichachu, takže tyto programy je důležité nezaměňovat.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Sasku odstartoval nový multiplex digitálního rozhlasu DAB+

Na kanálu 12D jsou spolu s rt1 in the mix šířeny programy Rock Antenne, Radio Galaxy, Megaradio Bayern a některé tematické stanice Bayerische Rundfunk. Kromě nich k nám z této země zasahuje také signál multiplexů na kanálech 5C (komerční multiplex + Deutschlandfunk a Deutschlandradio Kultur) a 11D (Bavorský rozhlas). Rozhlasová stanice hitradio.rt1 se orientuje na největší hity od 90. let do současnosti, do DAB+ zařazené rt.1 in the mix se věnuje setům různých DJ’s se zásahem již do 80. let. Její profil najdete na adrese: http://www.rt1­.de/vorschalt­.php nebo Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).