Hlavní navigace

Náchod bude mít už druhý dokrývač DVB-T. Další budou na „Brněnsku“

1. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 9. 2011

Špatné pokrytí digitálním pozemním signálem na Náchodsku bude řešit Česká televize spuštěním už druhého DVB-T dokrývače. První, který se nachází nad městem, konkrétně u hotelu Vyhlídka, doplní lokalita Kladská. Oba dokrývače budou fungovat v rámci takzvané jednofrekvenční sítě označovaná jako SFN na kanálu 53. Divákům v dotčené oblasti by se tak měl zlepšit příjem stanic ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Česká televize dokryla digitálním signálem Náchodsko. Zatím zkušebně

Další dva dokrývače (převaděč a opakovač) vzniknou v lokalitách Bystřice nad Pernštejnem – Voldán a (54. kanál) a Letovice – Zámek (29. kanál). Digitální zemské vysílání České televize nyní šíří vedle 26 páteřních vysílačů velkého výkonu už 66 vysílačů malého výkonu. V závěru srpna 2011 přibyly do sítě 1 celkem 3 nové digitální dokrývače ČT. Dostupnost multiplexu veřejné služby se všemi čtyřmi programy ČT posilují v Letovicích na Blanensku, v Bystřici nad Pernštejnem na Žďársku a v Náchodě, uvedl redaktor tiskového oddělení ČT Štěpán Janda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).