Hlavní navigace

Názory k článku Nad miliardovým tendrem Českého rozhlasu na analogové vysílání je jasněji

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 6. 2014 0:23

    bez přezdívky

    Tak jako Česká televize byla lídrem přechodu z analogu na digitál, tak by měl být Český rozhlas jako veřejnoprávní subjekt hnacím motorem v digitalizaci rozhlasového vysílání. Od toho je také v rozhlase sekce, která se tím má zabývat. Zdá se však, a personální změny z minulého týdne, kdy byl rozprášen Digitální tým tomu nasvědčují, že se někdo snaží digitalizaci ve skutečnosti brzdit (tak jako se to dařilo před lety s televizní digitalizací Vladimíru Železnému). Navenek sice Český rozhlas projevuje zájem o digitální vysílání, ale lidé z původního týmu s Filipem Rožánkem, který má s digitalizací velké zkušenosti byl nahrazen Michalem Koliandrem, který pravděpodobně zkušenosti postrádá. Tím se také vysvětluje, proč se brání přímým rozhovorům na toto téma a nejraději by chtěl otázky položit písemně, aby je pravděpodobně někomu dal vypracovat, ale komu, když je Rožánek pryč?
    Takže místo Českého rozhlasu, který na to má prostředky z koncesionářských poplatků a ze zákona má konat, rozjezd vysílání v DAB financuje ze svého soukromý subjekt, společnost Teleko!!!
    Takže bych byl velice rád, kdyby se už k termínům digitalizace někdo konečně rychle vyjádřil.

  • 26. 6. 2014 7:04

    kotanen

    Já bych o tom, že Český rozhlas brzdí digitalizaci raději nespekuloval, ikdyž tomu personální změny nasvědčují. Nejdříve musí být k zahájení digitalizace vůle státu, podpořená zákonem a legislativou, kterou se bude snažit naplnit ČTÚ. Dokud není vůle z této strany, těžko obviňovat z nechuti k digitalizaci rozhlasové stanice nebo vysílací operátory. Jak velmi mi mohou být sympatické kroky pana Rožánka, tak on ani pan Koliandr sami o sobě digitalizaci nespustí, kdyby se na hlavu stavěli.

  • 26. 6. 2014 9:28

    bez přezdívky

    OK to je všechno pravda a je to na delší reakci. První na řadě je ČTÚ s výhledem, Ministerstvo průmyslu a obchodu a Č.rozhlas. To musí jít ruku v ruce. Mám na mysli hlavně ten pomalý a laxní přístup všech. Ono vysílat v klidu na VKV s dobrým pokrytím je lákavé i do budoucnosti, ale to by se mohlo odkládat do nekonečna. Chybí také informace veřejnosti o DAB. Většina populace o to nic neví a známe naše zvyky, vše řešit až když něco přestane vysílat a není jiná možnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).