Hlavní navigace

Násilné video hry mají negativní vliv na hráče, tvrdí to nová studie

8. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová studie uvádí, že děti hrající počítačové hry několik let se stanou více agresivní k lidem. „Ovlivněny jsou jak děvčata, tak chlapci,“ říká tým výzkumníků z Brock University v Kanadě. Podle studie vede dlouhodobé hraní násilných video her k tomu, že hráči budou s větší pravděpodobností reagovat agresivně na  „neúmyslné provokace, například když do nich někdo narazí“. Samotná studie je založena na zkoumání 1 492 dětí z osmi škol v Ontariu po dobu čtyř let a spočívala v pokládání otázek…

Nová studie uvádí, že děti hrající počítačové hry několik let se stanou více agresivní k lidem. „Ovlivněny jsou jak děvčata, tak chlapci,“ říká tým výzkumníků z Brock University v Kanadě.

Podle studie vede dlouhodobé hraní násilných video her k tomu, že hráči budou s větší pravděpodobností reagovat agresivně na  „neúmyslné provokace, například když do nich někdo narazí“. Samotná studie je založena na zkoumání 1 492 dětí z osmi škol v Ontariu po dobu čtyř let a spočívala v pokládání otázek týkající se právě reakcí na situace, které by mohly (ale nemusely) vyvolat agresivní reakci.

Hráči násilných video her pak, podle studie, vykazují stoupající agresivitu, hráči nenásilných video her nic takového nevykazují. Podle autorů studie je „jasné, že je zde dlouhodobé spojení mezi násilnými video hrami a agresí“.

Zdroj: The First Clear Link Between Violent Video Games And Hostility

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).