Hlavní navigace

National Geographic Channel natočí v Brně scénu pavoučí "hry" s mravencem

29. 5. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Světový dokumentární kanál se začíná víc zajímat o Česko, uvažuje i o dokumentu z případného stěhování vily po kolejnicích v Pardubicích

Část dokumentu o chytrých pavoucích přijde koncem tohoto týdne natáčet do Brna štáb kabelového a satelitního kanálu National Geographic Channel. Podle jihomoravské přílohy deníku MF Dnes navštíví přírodovědce Stanislava Pekára, odborníka Masarykovy univerzity na pavouky a jejich chování. Cílem natáčení je pořídit scénu, jak se pavouk snaží přelstít mravence.

K TÉMATU: National Geographic Channel začne vysílat 10. července ve formátu 16:9

cif 24 - early cena - média

„Pavouk jednoho mravence chytne, drží ho před sebou v kusadlech a schovává se za ním tak, aby jej ostatní mravenci nepoznali. Pak jich pavouk pochytá nejvíc,“ řekla listu mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová. Stejnou scénku se štáb National Geographic Channel snažil v Brně natočit již před osmi lety, tehdy ale neúspěšně.

Známý dokumentární kanál má údajně také zájem zdokumentovat případné stěhování vily podnikatele Miloše Holečka v Pardubicích, které hrozí demolice, protože byla postavena bez stavebního povolení na parcele, která je určena pro volnočasové aktivity. Holeček serveru DigiZone.cz řekl, že pokud nezabrání demolici vily, přestěhuje ji po kolejnicích jako kdysi kostel v severočeském Mostě. Náklady by prý zaplatil National Geographic Channel a návdavkem by získal vysílací práva pro dokument o tomto stěhování.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).