Hlavní navigace

Název Office Live pro službu Microsoftu předmětem sporu

26. 2. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po právních tahanicích o slůvko Vista v názvu nových Windows je nyní před Microsoftem další podobný spor, tentokrát o název Office Live, pod nímž chce softwarový gigant nabízet rozšiřující internetové služby pro uživatele kancelářského balíčku Office. Kalifornská Společnost téhož názvu vlastnící také doménu officelive.net však protestuje a tvrdí, že na název Office Live má ochrannou známku již z roku 2002. Společnost Office Live se dožaduje u soudu, aby Microsoft přestal tento název používat.…

Po právních tahanicích o slůvko Vista v názvu nových Windows je nyní před Microsoftem další podobný spor, tentokrát o název Office Live, pod nímž chce softwarový gigant nabízet rozšiřující internetové služby pro uživatele kancelářského balíčku Office. Kalifornská Společnost téhož názvu vlastnící také doménu officelive.net však protestuje a tvrdí, že na název Office Live má ochrannou známku již z roku 2002. Společnost Office Live se dožaduje u soudu, aby Microsoft přestal tento název používat. Žaloba přišla až po neúspěšných jednáních s Microsoftem. Ten nyní hodlá žalobu zpochybnit. Office Live je prý příliš obecné označení než aby na něj mohla existovat platná ochranná známka. Podobné výtky však má odborná veřejnost i část konkurence k řadě ochranných známek Microsoftu. (BetaNews)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).