Hlavní navigace

Nejistá budoucnost Mozilla Thunderbird

7. 7. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mozilla určitým způsobem končí vývoj e-mailového klienta Mozilla Thunderbird. Alespoň tak nějak lze chápat oznámení v Thunderbird: Stability and Community Innovation. To v zásadě informuje o rozdělení Thunderbirdu na dvě větve – jednu stále v režii Mozilly, druhou v režii „komunity“. První Thunderbird ( Extended Support Release) zůstane ve stávající podobě a Mozilla bude v zásadě pouze zajišťovat potřebné bezpečnostní opravy. Druhý Thunderbird bude mít možnost dalšího vývoje a inovací, ale…

Mozilla určitým způsobem končí vývoj e-mailového klienta Mozilla Thunderbird. Alespoň tak nějak lze chápat oznámení v Thunderbird: Stability and Community Innovation. To v zásadě informuje o rozdělení Thunderbirdu na dvě větve – jednu stále v režii Mozilly, druhou v režii „komunity“. První Thunderbird ( Extended Support Release) zůstane ve stávající podobě a Mozilla bude v zásadě pouze zajišťovat potřebné bezpečnostní opravy. Druhý Thunderbird bude mít možnost dalšího vývoje a inovací, ale pouze za předpokladu, že se toho ujme „komunita“ (viz též Proposal: New Release and Governance Model).

Zvláštní rozhodnutí Mozilla odůvodňuje tím, že pokračování v inovacích Thunderbirdu „není nejlepším použitím prostředků s ohledem na cíle organizace“. Thunderbid je přitom používán zhruba dvaceti miliony lidí. Pravdou samozřejmě je, že potřeba klasických e-mailových klientů se stále zmenšuje, úměrně tomu jak lidé přecházejí na využívání webových klientů a cloudu. Ale také úměrně tomu jak nastupují mobilní telefony a tablety. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Konzultant a publicista, provozuje www.pooh.cz. Podle některých si myslí, že rozumí všemu, sám je však přesvědčen o pravém opaku a ani v 30+ letech nedokázal přijít na to, jak mít peníze a nepracovat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).