Hlavní navigace

Nejslavnější řetězové dopisy všech dob

20. 9. 2002
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

Elektronická pošta se dá užívat k nejrůznějším účelům, a ve svých schránkách tak vedle osobních zpráv často nacházíme i spam nebo řetězové dopisy. Některé z nich mají svůj vtip, když je však dostanete podesáté, už jej asi tolik neoceníte. Pokud ale stále nemáte dost, pojďte se podívat na náš pátečně-oddychový výběr.
Podle nedávno zveřejněných statistik je jedním z nejčastějších prohřešků, které ve Velké Británii vedou ke ztrátě zaměstnání, zneužití pracovního e-mailu. V praxi se tím zpravidla nemyslí odeslání nějakého osobního mailu v pracovní době, jako spíš hromadné rozesílání vtipných zpráv s mnohamegabaj­tovými přílohami, zejména pokud jde o videa či obrázky. Z takových zpráv mají správci poštovních serverů pramalou radost, protože často blokují jejich provoz, případně jej zpomalují. Klasické textové řetězové dopisy se tak díky tomuto nešvaru odsunuly z centra zájmu – jde přeci jen o pouhých pár kilobajtů.

V minulosti však někteří správci nebyli tak benevolentní a na některých vysokých školách bylo dokonce rozesílání řetězových mailů důvodem k odříznutí od přístupu k Internetu. Z hlediska uživatele jsou tyto maily většinou dost otravné: když už podesáté odpovídáte na úplně stejný mail, varující před možnou nákazou virem AIDS v dopravních prostředcích, že se jedná o zjevný nesmysl, asi se přitom moc bavit nebudete. V rámci objektivity je však třeba připustit, že jsou i dopisy, u kterých se – alespoň napoprvé – pobavíte. Některé z nich jsem se pokusil vybrat z nepřeberných zásob na stránkách, které jsou řetězovým dopisům přímo věnovány.

Badtimes – parodie
(jedná se o parodii na velmi rozšířené varování o viru v e-mailu)

Pokud dostanete e-mail se slovem Badtimes v subjectu, okamzite ho smazte BEZ CTENI. Jde o doposud vubec ten nejnebezpecnejsi virus. Prepise vam pevny disk. Nejen to, on znici i vsechny diskety polozene pobliz pocitace. Prenastavi vas termostat v lednicce, takze vam roztaje zmrzlina a srazi se vam mleko. Demagnetizuje vam prouzky na platebnich kartach, zrusi predvolby na videu a pomoci prostoroveho harmonickeho pole poskrabe vsechna CD, ktera si budete chtit prehrat. Vasi divce/chlapci zmeni telefonni cislo. Do akvaria vam naleje fridex. Pred prichodem navstevy vam vypije pivo a na stole necha spinave fusekle. Az zaspite, schova vam klice od auta a zbastli vam autoradio tak, ze v zacpe uslysite jenom sum. Vinou Badtime se zamilujete do zatvrzeleho pedofila. V noci se vam bude zdat o cirkusovych trpajzlicich. Az vam vase divka/mladenec zahne v hotelu, ucet se pripise do vyuctovani vasi Visa karty. Badtime vam svede babicku, bez ohledu, zda je mrtva. Takova je sila Badtime, ze saha az za hrob aby se dotkla toho, co je nam nejdrazsi. Onemocnite tou nemoci, ktera napada kastany. Je zakerna a vynalezava. Je nebezpecna a strasna. A to jsem se zminil jen o casti toho, co umi! Obavy jsou velmi, velmi na miste.
Horsi virus neexistuje! ;-|

Nejnebezpečnější virus
(a ještě jedna parodie…)

Pozor! V Internetu se zacina sirit zatim nejnebezpecnejsi virus! Do pocitace pronika protokolem ICMP a DNS dotazy, takze je prakticky nezjistitelny a firewally jej nezadrzi. Po pruniku do pocitace nejprve rozblika obrazovku na takovem kmitoctu, ze kdo se na ni podiva, je do dvou az tri sekund zhypnotizovan a upadne na sve zidli do alfa-spanku. Pote virus roztoci pevny disk na tak vysoke obratky, ze plotny disku prorazi kryt disku i pocitace a uriznou spicimu uzivateli hlavu a jine koncetiny. Pri tom dojde samozrejme take ke ztrate vsech dat z disku. Okamzite po obdrzeni tohoto dopisu jej rozeslete na vsechny adresy, ktere znate; na kazdou z nich sedmkrat az triadvacetkrat, protoze virus ciha na routerech a tyto dopisy zere. Ihned po rozeslani vytrhnete pocitac ze site a ze zasuvky a co nejrychleji utikejte na nejblizsi kopec, kde vyckejte na dalsi informace.

Pozor na virus PRÁCE
(i tohle na první pohled vypadá jako parodie, ale docela dobře by to mohla být pravda :-)

Toto varovani je velmi nalehave. Chrante se pred virem, ktery se siri pod nazvem PRACE. Pokud obdrzite nejaky druh PRACE elektronickou postou, z Internetu a nebo napriklad od kolegy, v zadnem pripade zasilku NEOTEVIREJTE. Virus se vyskytuje a siri jiz delsi dobu. Vsichni, kdo se dostali do styku s PRACI nebo se na ni treba jenom podivali, prisli o svuj spolecensky zivot a jejich mozek prestal normalne fungovat. Prijdete-li do styku s PRACI prostrednictvim elektronicke posty pripadne jinym zpusobem, muzete se viru zbavit, jestlize ihned poslete svemu nadrizenemu zpravu s nasledujicim textem v zahlavi: "Uz mam dost tech humusaren... jdu do hospody." PRACE vam okamzite automaticky vypadne z hlavy.
Dostanete-li PRACI na papire, jednoduse dokument uchopte a vhodte do kose. Obleknete se, odeberte se se dvema prateli do nejblizsiho baru a tam si dejte pivo nebo velky panak. Opakujete-li tento postup 14x, zjistite, ze PRACE uz na vas nema nejmensi vliv a ze nejlepsi kresleny film vsech dob je Krtecek.
Poslete tuto zpravu vsem pratelum, ktere mate v adresari elektronicke posty. Jestlize NEMATE v adresari zadne pratele, virus PRACE jiz s nejvetsi pravdepodobnosti destruktivne zasahl vas zivot.

Bill Gates naděluje
(tohle bohužel pravda není, máme k dispozici svědectví lidí, kteří dali okamžitou výpověď v zaměstnání, s vidinou snadného výdělku rozeslali tisíce zpráv – a nedostali ani korunu :-)

Dobry den vsetkym!!! Pozorne si precitajte tento odkaz a konajte rychlo! Bol poslany odbornikom a blizkym priatelom. Najvacsie spolocnosti WEBu, Microsoft a AOL, testovali beta verziu svojho najpouzivanejsieho programu Internet Expoler. Ak poslete tento list vasim priatelom spolocnost Microsoft ho bude pocas 2 tyzdnov kontrolovat. Microsoft Vam zaplati 245$ za kazdu osobu ktorej poslete tuto spravu a 243$ za kazdu transferovanu spravu a 241$ za kazdu dalsiu osobu, ktora dostane tento odkaz. O dva tyzdne Vas spolocnost Microsoft skontaktuje e-mailom. A posle Vam Vas sek. Spociatku som mal pochybnosti, ale 2 tyzdne po odoslati spravy som bol kontaktovany a obdrzal som 24800.00$. Poslite tento odkaz okamzite, skor ako sa skonci test verzie beta Internet Exploreru!!! Len Bill Gates si moze dovolit takuto vec. Nezabudnite poslat tuto SPRAVU dalej!!!!

30. duben – den bez záchoda
(a na závěr jedna ekologická výzva; mimochodem jedná se o parodii na stejným způsobem rozesílanou výzvu Den bez tankování benzínu)

NECHODTE NA ZACHOD 30. DUBNA 2000, VYDRZTE TO!!!

Prectete si prosim tuto zpravu a predejte ji dale, mohla by se z ni stat genialni akce, pokud budou vsichni spolupracovat! Toto je protestni akce proti stale stoupajicim cenam stocneho! Neustale stoupajici ceny stocneho ziskavaji pomalu zastrasujici rozmery. Je nejvyssi cas na reakci postizenych. Celosvetove stoupaji ceny stocneho neakceptovatelnym zpusobem, i kdyz jsou miliony odpadnich rour v zasobe. Nyni se rozhodli projektanti kanalizace snizit prumery odpadnich rour, aby vyhnali ceny umele nahoru.

Vsichni postizeni jsou nutne vyzvani k protitahu. Rozhodujici den je 30. dubna 2000. Pokud tento den nikdo nepujde na zachod, nemuze si trh teto skutecnosti nepovsimnout. Dnesni moderni komunikacni prostredky umoznuji informovat o teto akci ve velice kratke dobe obrovske mnozstvi lidi.

Dojdete si pred nebo po 30. dubnu 2000, ale: NECHODTE NA ZACHOD 30. DUBNA 2000, VYDRZTE TO!!!

Tato akce je nutna proto, aby par milonu lidi ukazalo KANALIZACNIM VYDRIDUCHUM, ze se jim prejida neustale placeni cim dal vice penez za stocne a maji toho tak akorat po krk.

MMF24

Spolupracujte!!! Predavejte tuto zpravu dale!!! Poslete tuto informaci svym pratelum a znamym. Pomozte udelat z 30. dubna 2000 nezapomenutelny den!

Třicátý duben je naštěstí ještě daleko, takže můžete toalety používat zcela bez omezení. A pokud si přitom vzpomenete na nějaký podařený řetězový dopis, který jsme neuvedli, podělte se o něj s ostatními v diskusi pod článkem…

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je někdejším šéfredaktorem serveru Lupa. V současné době už se psaní věnuje pouze v míře menší než malé, a to zásadně pro radost.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).