Hlavní navigace

Nejvíce programů v Evropě má Británie. Brzo jich bude tisíc

3. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
3. 1. 2011

K tisícovce televizních programů se přiblížila Velká Británie. Tamní regulátor médií Ofcom oznámil, že ve Spojeném království v současné době vysílá 948 stanic, a to ať už terestricky, na kabelu nebo prostřednictvím satelitu. Tisícovky programů na Ostrovech by mělo být dosaženo v dohledné době. Analytici se však obávají, že s kvantitou by mohla začít klesat kvalita stávajících stanic.

KL24

ČTĚTE TAKÉ: Showcase TV: Nekódovaná novinka pro milovníky country a irské hudby

Ve Velké Británii má v současné době udělenou licenci na 45 teleshoppin­gových kanálů, 54 filmových stanic včetně bollywoodských programů a stejný počet televizí jako těch nákupních je i hudebních. Velký počet programů je zapříčiněn z velké části také náklady na vysílání, které u některých stanic nepřekročí tisíc liber ročně. Udělení licence stojí pouhých dva a půl tisíce liber. Satelitní služba Sky UK, která je největší tohoto druhu v Británii, přesto oznámila, že počet nových kanálů oproti roku 2009 klesl v její nabídce o 70 %.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).