Hlavní navigace

Nejvyšší německá hokejová liga poběží od příští sezóny na satelitu volně

19. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nejvyšší německá hokejová liga míří do nekódovaného vysílání. Práva pro příští sezónu získala stanice Servus TV, kterou dobře znají i čeští diváci jak z DVB-T, tak i ze satelitu.

Milovníci zimních sportů se mohou opět zaradovat. Na nekódovaný satelitní kanál Servus TV se vrací od příští sezóny Německá hokejová liga DEL (Deutsche Eishockey Liga). Vysílat ji bude jeho tamní verze, kterou mohou sledovat ze satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, i čeští a slovenští diváci. Servus TV je šířena i rakouském DVB-T, nicméně zástupci televize hovoří o vysílání DEL pouze na verzi pro německý trh. Diváci se mohou těšit alespoň na jeden duel denně během play-off a také finále.

BRAND24

Dobrá zpráva pro sportovní fanoušky. Nejvyšší německá hokejová liga od příští sezóny nekódovaně na satelitu.
Autor: Servus TV Deutschland

Dobrá zpráva pro sportovní fanoušky. Nejvyšší německá hokejová liga od příští sezóny nekódovaně na satelitu.

ČTĚTE TAKÉ: Einsfestival HD zahájil na satelitu Astra nečekaně klasické nekódované vysílání

O získání vysílacích práv informovala Servus TV na tiskové konferenci v Mnichově. V Německu bude možné zápasy sledovat živě také na internetu, ale z důvodu omezení autorských práv budou tyto duely „otevřené“ pouze pro tamní IP adresy. Dobrou zprávou pro sportovního fanouška je, že zápasy budou kromě standardního rozlišení dostupné také ve vysoké kvalitě obrazu (HDTV) na kanálu Servus TV HD. Zisk těchto vysílacích práv si pochválil i ředitel stanice Martin Blank. Slibuje nové, stylové, ale zároveň vysoce kvalitní pojetí DEL.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).