Hlavní navigace

Nejzajímavější satelitní kanály, které zahájily vysílání během prosince

1. 1. 2018
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Na satelitu Eutelsat 12 West B začal vysílat italský kanál věnovaný bojovým sportům Fight Network Italia.

Náš spolupracovník sestavil přehled nových programů, které by neměly uniknout pozornosti satelitních diváků.

Volně vysílané programy

CGTN Español HD a CGTN Francais HD (satelit Hot Bird)

Nabídka programů čínské státní televize vysílaných do zahraničí pod názvem CGTN (China Global Television Network) se rozšířila o další dvě nové stanice ve španělském a francouzském jazyce. Programová skladba obou programů je podobná, převažuje zpravodajství a dokumentární pořady, ve vysílání se ale objevují i různé seriály a filmy z vlastní produkce. Většina pořadů se vysílá čínsky s titulky, ve španělském či francouzském jazyce jsou především zpravodajské a publicistické pořady.

Technické podrobnosti:

Fight Network Italia (satelit Eutelsat 12 West B)

Fight Network je tématický program věnovaný bojovým sportům, ve vysílání se objevují zápasy MMA, box, judo, kickbox i wrestling. Italská verze tohoto programu vysílá od začátku prosince namísto zaniklého sportovního programu Nuvola61, kde se již dříve pořady z produkce Fight Network objevovaly. Program vysílá pouze ve večerních a nočních hodinách, přes den zde najdeme teleshoppingové pořady.

Technické podrobnosti:

MTV Deutschland (satelit Astra 1)

Hudební program MTV Deutschland se po šesti letech vrátil k volnému satelitnímu vysílání. Zdarma je však pouze vysílání v SD rozlišení, HD verze zůstává i nadále placeným programem.
V programovém schématu stanice MTV najdeme i videoklipové pořady (3 from 1, MTV Unplugged, MTV Most Wanted, MTV Rockzone, MTV Top 100), ve vysílání však převažují různé reality show a docusoap pořady (Geordie Shore, Teen Mom 2, Awkward, Just Tattoo of Us, Pimp My Ride a další).

Technické podrobnosti:

QVC Deutschland UHD (satelit Astra 1)

Německá verze americké teleshoppingové televize QVC je po Pearl TV 4K již druhým nákupním programem v ultravysokém rozlišení, který můžeme z orbitální pozice 19,2 ° východně přijímat. Program vysílá stejný obsah jako QVC HD na frekvenci 10773 H, liší se pouze technickou kvalitou vysílání.

Technické podrobnosti:

RT Francais HD (satelit Astra 1)

Ruská státní zpravodajská televize Russia Today spustila tento měsíc vysílání ve francouzském jazyce. V HD rozlišení vysílá program ze satelitu Astra 1, v SD verzi lze RT Francais sledovat ze satelitu Eutelsat 5 West A, frekvence 11596 V 29950 2/3.

MMF24

Technické podrobnosti:

  • satelit – Astra 1L (19,2 °E)
  • frekvence – 11377 V 22000 2/3
  • video – MPEG-4, 1920×1080 bodů, 16:9, bitrate cca 7300 kb/s
  • audio – AC3, 192 kb/s stereo, francouzsky
  • audio – MP2, 192 kb/s stereo, francouzsky
  • web – https://francais.rt.com/
  • ukázky z vysílání – https://www.youtube.com/u­ser/rtenfrancais
  • EPG – není k dispozici

TV Hronka (satelit Belintersat 1)

TV Hronka je již sedmou volně vysílanou regionální televizí ve slovenském paketu Pantelio na této běloruské družici. Program TV Hronka je určen pro diváky v Bánské Bystrici, Rymavské Sobotě, Žiaru nad Hronom a v jejich okolí. Programové schéma je podobné jako u ostatních lokálních televizí a tvoří ho směs regionálního zpravodajství, reportáží, magazínů a různých krátkých pořadů z produkce místních TV studií (např. pořady Z gauča do prírody, Za dědinou, Právník radí, Osobnosti regiónu, Potulky mestom a další).

Technické podrobnosti:

  • satelit – Belintersat 1 (51,5 °E)
  • frekvence – 11290 H 45000 5/6
  • video – MPEG-4, 720×576 bodů, 16:9, bitrate cca 1900 kb/s
  • audio – MP2, 224 kb/s stereo, slovensky
  • web – http://www.tvhronka.sk/
  • ukázky z vysílání – https://www.youtube.com/user/hronkatv
  • EPG – není k dispozici

Rubrika sleduje nové programy na družicích v rozsahu 55 °E až 30 °W, pouze vysílání v Ku pásmu s V nebo H polarizací a jen programy zachytitelné s anténou do 100 cm. Zdroje jsou vlastní ladění, webové stránky jednotlivých televizí, tiskové zprávy, wikipedie a weby jako Flysat.com nebo Lyngsat.com.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý konzument satelitního vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).