Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Nemáte šachový implantát? od R.ealista - co se týká Kasparova, ten také jednu vyhranou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 7. 2005 12:47

    R.ealista (neregistrovaný)
    co se týká Kasparova, ten také jednu vyhranou partii z posledních zápasů s počítačem projel blundrem a celkově remizoval, jinak by tedy vyhrál (ale únava dělá svoje, tož počítače neznají).
    Ještě co se týká autora článku - přestane své děti posílat do školy, protože počítače lépe počítají matematiku, fyziku a je možné si koupit encyklopedie ze všech oblastí vědění na DVD? S takovým přístupem se lidstvo stanem zdegenerovaným tupým zvířectvem závislým na strojích.
    A před pár týdny "mistr světa FIDE" Kasimdžanov remizoval s novým Fritzem Acoona, také dost dobrým počítačem a to proti němu dokonce v jedné partii korektně obětoval.
  • 9. 7. 2005 8:45

    HM (neregistrovaný)
    Bohuzel se obavam, ze v dlouhodobejsim horizontu se tim tupym zvirectvem lidstvo stane. Naznaky jsou videt jiz dnes - stale vice lidi zachazi se stale slozitejsi technikou, aniz by ji jakkoliv rozumeli. Pripocteme - li k tomu ideologii konzumismu, ktere propadla vyspelejsi cast sveta a ktera mnoha lidem jiz dnes zcela potlacila schopnost samostatne uvazovat, vysledek je jasny. Jde jen o to za jak dlouho. 100, 200 let ? Nebo dokonce jen 50 ?
    Kuprikladu kdyz vidite vyvoj spolecnosti v motoru technologii - USA, musi vas nutne napadnout, ze je to uz temer jasne - kdo tam dnes tahne veskery pokrok ? Pristehovalci, mozky z Indie, Ciny a castecne i z Ruska a byvaleho Vychodu. Prumerny American netouzi po tom, aby rozumel technice a prirodnim vedam. Prumerny American touzi po kariere pravnika (rozumejme parazita).
    Samozrejme jsem tou rovnosti pravnik=parazit trochu zjednodusoval, pripoustim, ale principialne, myslim, je ta uvaha vporadku.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).