Hlavní navigace

Nerealizovaný seriál Novy Policie Modrava nakonec vznikne. Natáčení začne v květnu

18. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO V hlavní roli se měla objevit herečka Soňa Norisová, v jedné z rolí vedlejších pak Jaroslav Satoranský. Děj Policie Modrava byl celkem rozdělen na patnáct částí.

V následujících několika měsících začne pod taktovkou režiséra Jaroslava Soukupa natáčení doposud nerealizovaného kriminálního seriálu televize Nova s názvem Policie Modrava. Vyplývá to z webových stránek filmové, castingové a komparsní agentury Film Zone, kde se objevil inzerát, který pro seriál shání herce do epizodních rolí. Podle informací, jichž je prozatím poskrovnu, by mělo natáčení probíhat v období od května do října letošního roku. Zaměstnanci agentury nechtěli natáčení komentovat.

K TÉMATU: Policie Modrava porazila Cesty domů, Nova ve středu výrazně nad Primou family

Děj doposud nerealizovaného seriálu se měl zaměřit především na jeho hlavní postavou, zapálenou kapitánku Janu Vinickou v podání Soni Norisové, která přijíždí z Plzně na Modravu, aby tu nastoupila na uvolněné místo vedoucí místního policejního oddělení. Ačkoli se jako žena, a ještě ke všemu šéfka oddělení plného mužů, od počátku potýká s nedůvěrou svých podřízených, nakonec si získá jejich uznání a respekt. Pomáhá jí v tom také její rázná povaha a energie, s níž se pouští do řešení každého problému.

Z ARCHIVU: Nova registrovala nové pořady, některé nabídne už na podzim

cif 24 - early cena - média

Ochrannou známku Policie Modrava už si společnost CET 21, provozovatel TV Nova, registrovala na Úřadu průmyslového vlastnictví v polovině roku 2008. Kromě pilotního dílu se měli diváci dočkat také dalších patnácti částí. Jejich samotné natáčení mělo probíhat na jaře až podzim 2009. Restart projektu není překvapivý. S jeho pilotním dílem udělala Nova pěkná čísla. Na podzim 2011 ho viděl 1,773 milionu diváků (podíl na publiku – share 40,01 %), při druhém uvedení na konci srpna 2012 to bylo 983 tisíc dospělých diváků (share 28,3 %). Pilot porazil v tu dobu i Cesty domů na Primě family.

Policie Modrava je jedním z projektů, který jsme divákům představili ve stadiu pilotního dílu. Z hlediska sledovanosti dopadla velmi dobře, v CS 15–54 dosáhla 37,29 % podílu na sledovanosti, průměrně ji při premiéře zhlédlo 1,8 milionu diváků 4+. Výrobu tohoto seriálu jsme pouze přerušili a pro letošní rok zvažujeme jeho výrobě pokračovat. Projekty ve vývoji a případné realizaci však nekomentujeme, uvedla pro DigiZone.cz Marie Fianová z tiskového oddělení Novy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).