Hlavní navigace

Netflix: jak se zaregistrovat a co očekávat

11. 1. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vstup Netflixu na český internet sice zaznamenal slušnou publicitu, ale jinak se drží celkem při zemi. Aby ne, když jeho nabídka za prvé není příliš široká, za druhé nenabízí českou lokalizaci ani titulky.

Co tedy na zájemce o měsíční zkušební období zdarma na Netflixu čeká a co musí pro jeho zprovoznění udělat? Stránky jsou kompletně v angličtině, samotný postup registrace ale nijak komplikovaný není.

Na úvodní obrazovce stačí vybrat volbu Start Your Free Month. Netflix po vás sice bude chtít číslo vaší kreditní karty, ale před případným inkasem zašle mail s dotazem. Také jsem ještě nenarazil na negativní zkušenosti s účtovací metodou.

I po měsíčním zkušebním období zdarma si musíte rozmyslet, jestli chcete základní členství za 7,99 eur měsíčně, které platí pro jednu obrazovku a nenabízí HD obsah, standardní členství za 9,99 eur s dvěma obrazovkami a HD pořady nebo Premium za 11,99 eur, které krom čtyř obrazovek nabízí i Ultra HD obsah u pořadů, které v něm byly natočeny.

Pro založení účtu stačí vyplnit aktivní mailovou adresu a heslo o nejméně čtyřech znacích. Je asi zbytečné upozorňovat, že pro podobné stránky by měl uživatel vymyslet heslo odlišné od toho, které používá do osobního mailu nebo pro jinak citlivé údaje.

Po vyplnění údajů k vaší kreditní kartě nebo PayPal účtu už nic nebrání prozkoumání dostupné nabídky.

Pro relevantnější zobrazení pro vás vhodných filmů nebo seriálů vám dá Netflix vybrat ze zobrazených filmů tři, které nejvíce vyhovují vašemu vkusu.

Filmy a seriály jsou rozdělené podle několika kritérií, sledovanosti, žánru nebo podle typu videí, které jste už sledovali nebo na které jste klikli. Každá kolonka nabízí kolem dvaceti položek.

Po najetí kurzorem na konkrétní pořad se okénko zvětší, nabídne stručný popis a červený trojúhelník sloužící ke spuštění. Okno přehrávače lze pochopitelně přepnout na celou obrazovku.

Jednoduchý přehrávač nenabízí zbytečně mnoho voleb, kromě hlasitosti vlastně jen tlačítko pro spuštění titulků. Ty jsou zatím dostupné v angličtině, němčině, španělštině a francouzštině. A to ještě jen u některých titulů.

Zkusil jsem vyhledávání svého oblíbeného filmového žánru „kung-fu“ a výsledná nabídka mě příliš neuspokojila, i když poslední nabízený titul jsem neznal. Každopádně vyhledávat se dá podle žánru, stejně jako názvu filmu.

ebf - partner 1

Netflix nabízí i volbu Kids, která se z valné většiny skládá z animovaného obsahu. Vybrané hlavní hrdiny nabízí i v samostatných ikonkách.

Celkem Netflix českým uživatelům nabízí kolem šesti stovek pořadů. Technicky zdatnější uživatelé by mohli ocenit i návod, jak nainstalovat české titulky. Datum české lokalizace zatím oznámeno nebylo, ale často zmiňovaného českého dabingu se místní diváci s největší pravděpodobností stejně nedočkají. Možná tak Netflix naučí české diváky krom placení za streamované video i základní anglické fráze.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).