Hlavní navigace

NetMonitor: Streamování z mobilů mírně roste. Jedničkou stále PC

21. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V březnu rostl počet reálných uživatelů streamovaného obsahu z mobilních zařízení, přístupy z tabletů a mobilních telefonů se postupně vyrovnávají.

V březnu se zvýšil počet reálných uživatelů (RU), kteří sledovali multimediální obsah na mobilních telefonech a tabletech o meziměsíční 3, resp. 5 %. Počet uživatelů navštěvujících tyto stránky z tabletů a mobilních telefonů se postupně srovnává. Z mobilních telefonů jich přistupuje 28 tisíc a z tabletů o 2,5 tisíce méně.

Nejvíce je však pro zhlédnutí streamovaného obsahu na webových stránkách zapojených do výzkumu NetMonitor používán počítač. Ten vykázal zhruba 137,9 mil. zahájených přehrání, následuje mobilní telefon s 11,1 mil. a třetí jsou tablety. Ty během března vykázaly asi 5 mil. zahájených streamování.

K TÉMATU: SPIR vyhodnotil nabídky na crossmediální měření, postaví na nich tendr na NetMonitor

SPIR lobuje u poslanců proti blokování nelegálních sázkových služeb

cif 24 - early cena - média

Obecně vzato, v březnu navštívilo webové stránky zapojené do výzkumu NetMonitor z klasických počítačů (PC) 6,7 milionu českých uživatelů, přičemž denní návštěvnost dosáhla 3,2 milionu RU. V pracovní dny byla návštěvnost o téměř milion RU (3,4 milionu) vyšší než o víkendech. Denně strávili uživatelé prohlížením internetu na počítačích hodinu a patnáct minut a mezi nejnavštěvovanější kategorie patřily Domovské stránky portálů (5,7 milionu RU), Databáze a katalogy (4,9 milionu) a Zpravodajství (4,5 milionu).

NetMonitor je rozsáhlý výzkumný projekt, jehož cílem je poskytnout informace o návštěvnosti internetu a sociodemografickém profilu jeho návštěvníků v České republice. Zadavatelem projektu je Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR), realizátorem je společnost Gemius S. A. ve spolupráci s Mediaresearch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).