Hlavní navigace

Nexus One: Google obdržel poslední zásilku, kterou prodá samostatně

22. 7. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google oznámil, že obdržel od HTC poslední zásilku telefonů Nexus One, kterou bude prodávat ve vlastní režii. Jak jsme vás již informovali dříve, Google má v plánu ukončit prodej tohoto chytrého mobilu přes svůj e-shop. Neznamená to ale, že by Nexus One zmizel z trhu. Nadále bude běžně k dostání v nabídce partnerů z řad mobilních operátorů včetně britského operátora Vodafone nebo společnosti Korea Telecom. Přes partnery bude Google svůj mobil se systémem Android dodávat i registrovaným…

Google oznámil, že obdržel od HTC poslední zásilku telefonů Nexus One, kterou bude prodávat ve vlastní režii. Jak jsme vás již informovali dříve, Google má v plánu ukončit prodej tohoto chytrého mobilu přes svůj e-shop. Neznamená to ale, že by Nexus One zmizel z trhu. Nadále bude běžně k dostání v nabídce partnerů z řad mobilních operátorů včetně britského operátora Vodafone nebo společnosti Korea Telecom. Přes partnery bude Google svůj mobil se systémem Android dodávat i registrovaným vývojářům.

Nexus One tedy nepotkává podobný osud jako KIN One nebo KIN Two z produkce Microsoftu. Projekt těchto dvou mobilů orientujících se na uživatele online sociálních sítí byl stornován po několika týdnech prodeje na americkém trhu. I v případě smartphonu Nexus One se ovšem dlouhodobě spekuluje o nevelkém zájmu spotřebitelů. Těmto spekulacím nahrává fakt, že Google oficiálně neupřesňuje jeho prodejnost (přitom si obvykle v Googlu na čísla potrpí) a šéf firmy razantně odmítl přípravy nástupnického modelu. (Google Nexus One Board)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).