Hlavní navigace

Nexus Radio míří na web a iOS

29. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nexus Radio, agregátor internetových rádií, již na PC nebude vyžadovat instalaci vlastního programu. Jeho služby budou dostupné přímo na webu. Po aplikaci pro Android se chystá také podpora iOS.

Nexus Radio je jedním z mnoha agregátorů internetových rádií. Nyní se chystá srovnat krok s konkurencí. Nutnost instalace vlastního programu služby pro poslech rádií na PC se brzy stane minulostí. Nově bude možné jednotlivá rádia poslouchat přímo na webových stránkách služby, jako to umožňuje konkurenční ShoutCast či české Play.cz.

Program Nexus Radio sice nabízí řadu zajímavých funkcí včetně nahrávání vysílání internetových rádií, ale často se stává předmětem zájmu antivirových programů, protože je k němu přibalována nechvalně proslulá nástrojová lišta serveru Ask.com pro webový prohlížeč. Navíc přístup k podobně službě jen přes speciální program vyžadující instalaci se rozhodně nehodí do druhé dekády 21. století.

BRAND24

I bez instalace programu Nexus Radio bude možné oblíbená rádia přidávat do vlastní knihovny s možností sdílení s přáteli. Zjednodušit se má i hledání nových zajímavých rádií např. díky různým žebříčkům na webových stránkách služby, které čeká již zjevně potřebný redesign. Současný web je notně omšelý a zaplavený přemírou reklamy.

K před časem vydané aplikaci pro Android přibude také aplikace pro iOS, po které uživatelé dlouhodobě volají. Současná aplikace pro Android vyjde v přepočtu na cca 20 Kč. Za tuto spíše symbolickou částku uživatelé získají přístup k řádově tisícovkám rádií hrajících 38 různých hudebních žánrů. Při rychlém připojení je možný poslech hudby s datovým tokem až 320 kbit/s.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).