Hlavní navigace

Nizozemsko má nového rekordmana ve sledování televize

7. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 9. 2009

Novým mistrem světa v nepřetržitém sledování televize se stal osmadvacetiletý Efraim van Oeveren z nizozemského Tilburgu. Dokázal sledovat obrazovku nepřetržitě 86 hodin až do dneška, čímž o šest hodin překonal dosavadní rekord jistého Inda z Dillí. Informovala o tom agentura ČTK podle zprávy německé DPA.

BRAND24

Zajímavý pokus o překonání rekordu se uskutečnil v nizozemském mediálním městečku Hilversum, které je od Amsterodamu vzdálené přibližně 40 km a vyznačuje se největší koncentrací mediálních domů vzhledem k počtu obyvatel. V malém městečku Hilversum sídlí všichni důležití vysílatelé, celostátní rozhlasové a televizní stanice, produkční firmy a společnosti, které se zabývají zvukovou grafikou a televizními vizuály.

Van Oeveren nastoupil spolu s dalšími dvěma Nizozemci k boji proti únavě v televizním středisku města Hilversum. Pokus sledovali dva lékaři a porota. Jeden ze soutěžících, dvacetiletý mladík, vzdal boj po 40 hodinách, další soutěžící ve věku 30 let vydržel 72 hodin. Vítěz obdržel kromě zápisu do Guinnessovy knihy rekordů také nový televizor. Zda se pro něj najde místo i v mediálním muzeu v Hilversumu zatím není známo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).