Hlavní navigace

Nokia uvedla ještě levnější Lumii pro trhy rozvojové, a vydá dluhopisy

23. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nokia Lumia 510 Nokia dnes oficiálně ohlásila ještě levnější Lumii, model 510, který má stát kolem dvou set dolarů a určen je především pro velké trhy rozvojové, jako je Indie, Čína a Indočína, a také latinská Amerika. Prodávat se začne v listopadu. Do Česka však oficiální cestou dorazí teprve na počátku roku 2013.
Nokia Lumia 510

Nokia Lumia 510

Nokia dnes oficiálně ohlásila ještě levnější Lumii, model 510, který má stát kolem dvou set dolarů a určen je především pro velké trhy rozvojové, jako je Indie, Čína a Indočína, a také latinská Amerika. Prodávat se začne v listopadu. Do Česka však oficiální cestou dorazí teprve na počátku roku 2013.

V telefonu je Windows Phone pouze verze 7.5. Čtyřpalcový displej má 800 × 480 pixelů. Kamera s automatickým zaostřováním je 5Mpix. Telefon má 256 MB RAM a 4 GB vnitřního úkožiště; je bez zdířky na paměťovou kartu. CPU je Snapdragon S1.

Nokia dnes také ohlásila záměr vydat nezajištěné směnitelné dluhopisy, které vyprší v roce 2017, kdy je půjde směnit za běžné akcie společnosti. Získat tak chce 750 milionů euro. Dluhopisy budou nabídnuty ve zrychleném procesu vybraným mezinárodním institucionálním investorům.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).