Hlavní navigace

Nokia mění některé nabíječky, hrozí úraz elektrickým proudem

10. 11. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nokia včera začala měnit svým zákazníkům teoreticky rizikové nabíječky. Při rutinní kontrole kvality se přišlo na to, že u některých typů nabíječek se může uvolnit plastový kryt a pak hrozí úraz elektrickým proudem. O žádném reálném incidentu však finská jednička mezi výrobci mobilních telefonů zatím neví. Problém se netýká všech nabíječek, které Nokia dodává ke svým mobilům. Konkrétně by mělo jít o nabíječky vyrobené společností BYD od 15. června do 9. srpna 2009 typu AC-3U a AC-3E a nabíječky…

Nokia včera začala měnit svým zákazníkům teoreticky rizikové nabíječky. Při rutinní kontrole kvality se přišlo na to, že u některých typů nabíječek se může uvolnit plastový kryt a pak hrozí úraz elektrickým proudem. O žádném reálném incidentu však finská jednička mezi výrobci mobilních telefonů zatím neví. Problém se netýká všech nabíječek, které Nokia dodává ke svým mobilům. Konkrétně by mělo jít o nabíječky vyrobené společností BYD od 15. června do 9. srpna 2009 typu AC-3U a AC-3E a nabíječky od stejné firmy typu AC-4U vyrobené od 13. dubna do 25. října tohoto roku.

Tyto nabíječky mohly být prodány s přístrojem Nokia nebo jako samostatné příslušenství. Vaší nabíječky se tento program netýká, pokud jste ji zakoupili před 15. červnem 2009 (modely AC-3U a AC-3E) nebo před 13. dubnem 2009 (model AC-4U) ani pokud jde o podobný model nabíječky vyrobený jiným dodavatelem, vzkazuje Nokia zákazníkům. Návod, jak rozpoznat typ nabíječky, naleznete na webu Programu výměny nabíječek, kde lze eventuálně i hned zažádat o poslání náhradní nezávadové nabíječky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).