Hlavní navigace

Nokia se Symbianu nevzdává, Android nasazovat nehodlá

18. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Na našem sesterském serveru Root.cz si můžete přečíst dnes publikovaný rozhovor s Igorem Šmerdou ze společnosti Nokia, kde má na starost koordinaci produktových a marketingových aktivit spojených s uvádění nových mobilních zařízení na trh v České republice a na Slovensku. Rozhovor se točí okolo chytrých mobilů a internetových tabletů, plánech Nokie s platformami Symbian a Maemo a obecně o budoucnosti mobilních operačních systémů. Igor Šmerda mimo jiné říká, že Nokia neplánuje pohřbít Symbian…

Na našem sesterském serveru Root.cz si můžete přečíst dnes publikovaný rozhovor s Igorem Šmerdou ze společnosti Nokia, kde má na starost koordinaci produktových a marketingových aktivit spojených s uvádění nových mobilních zařízení na trh v České republice a na Slovensku. Rozhovor se točí okolo chytrých mobilů a internetových tabletů, plánech Nokie s platformami Symbian a Maemo a obecně o budoucnosti mobilních operačních systémů. Igor Šmerda mimo jiné říká, že Nokia neplánuje pohřbít Symbian ani nasazovat Android.

Maemo tu bylo dřív a já věřím tomu, že Google se rozhlížel po tom, co je k dispozici na mobilních platformách. A jistě měl seriózní důvody proč se nepřidat k Maemo a začít vyvíjet vlastní Android. My jsme začali s Maemo podstatně dříve a chceme se této platformy držet. Podívejte se, kde byl Android v roce 2005, kde byly různé LiMo aktivity. My jsme už měli funkční linuxové tablety s podporou a servisem, zatímco ostatní se ještě rozhodovali, jestli to vůbec má smysl, uvedl Igor Šmerda.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).