Hlavní navigace

Nova a Médea spustí vlastní peoplemetry na podzim 2013, prodej reklamy v roce 2014

15. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Během příštího roku bude Nova nadále odebírat data Asociace televizních organizací od společnosti Mediaresearch, s jejímž výběrem v loňském tendru nesouhlasí

Až od ledna 2014 začne televize Nova prodávat reklamní časy podle nového měření sledovanosti, které připravuje společně s mediální agenturou Médea v rámci jejich Sdružení pro měření sledovanosti (SPMS). Na konferenci Forum Media to dnes řekl generální ředitel Novy Jan Andruško. Zároveň dodal, že o celý příští rok bude Nova nadále odebírat data sledovanosti od Asociace televizních organizací (ATO), i když je bude dodávat společnost Mediaresearch na základě vítězství v tendru, který Nova neuznává.

K TÉMATU: Nova se vrátí k prodeji reklamy na diváky od 15 do 54 let, zavede „super prime time“

SPMS je podle Andruška blízko k uzavření smlouvy s vítězem její vlastní soutěže na realizátora nového měření sledovanosti. Organizace v září oznámila, že se jí přihlásili dva zájemci a od té doby o vývoji tendru neinformovala. Oficiálně ani nesdělila, které dvě společnosti se o zakázku ucházejí. Neoficiálně má jít o společnosti AC Nielsen a GfK Praha, které se ucházely o provoz peoplemetrů ATO, ale byly vyřazeny pro formální pochybení v jejich žádostech.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Do tendru na peoplemetry od Novy a Médey se přihlásili dva zájemci

Ředitel Novy je přesvědčen, že nové měření bude spuštěno v posledním čtvrtletí příštího roku, ostrý prodej reklamních časů podle nové měny ale televize plánuje až napřesrok. Ještě minimálně část roku 2014 ale plánuje prodávat reklamu podle dat ATO a zároveň klientům dodávat i nová data, aby měli srovnání. Informovaly o tom servery MediaGuru.cz a Médiář.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).